window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Zwembad De IJzeren Man moet meer dan 60.000 euro terugbetalen aan de gemeente Weert

Sluiting ten gevolge van Corona heeft er voor gezorgd dat het betaalde voorschot teveel blijkt te zijn

Jaarlijks betaalt de gemeente Weert een subsidie aan zwembad De IJzeren Man. Onder andere voor de exploitatie van het zwembad, het verenigingsgebruik van het bad en voor het schoolzwemmen. Dat laatste heeft door corona in 2021 minder plaatsgevonden en dus moet er geld terugbetaald worden.
Jeroen Heijdeman | 12 april 2023 13:19 | Aangepast op 12 april 2023 13:19
Voor het onderdeel Swim2Play heeft de gemeente een voorschot betaald aan het zwembad. Het zwembad had een maximale subsidie aangevraagd van €123.143 euro, dat bedrag hebben ze volledig overgemaakt gekregen. Omdat in 2021 het zwembad gesloten is geweest voor Swim2Play, vooral door coronamaatregelen, is er minder gebruik gemaakt van het water. Het teveel betaalde geld moet nu voor 1 juli terugbetaald worden aan de gemeente Weert. In totaal gaat het om meer dan 60.000 euro. De overige subsidies blijken correct. In totaal heeft zwembad De IJzeren man over 2021 een subsidie ontvangen van €288.024,53.

Op de website van het zwembad is te lezen wat Swim2Play is: "Swim2Play is er om het schoolzwemmen te behouden voor het basisonderwijs in Weert, Zwembad De IJzeren Man, de gemeente Weert en Punt Welzijn hebben dit school zwemplan ontwikkeld. Dit nieuwe schoolzwemmen, Swim2Play, sluit beter aan bij het bewegingsonderwijs en de visie vanuit school. In plaats van 20 of 40 weken schoolzwemmen, komen de kinderen nu slechts 5 weken per jaar naar het zwembad, maar dan wel de groepen 1 t/m 8. Wanneer de kinderen ieder jaar naar het zwembad komen, zal daarmee de zwemvaardigheid en veiligheid  worden onderhouden."

Zwembad De IJzeren Man was recent nog onderwerp van gesprek omtrent het contant betalen. De gemeenteraad heeft bij burgemeester en wethouders aangedrongen om bij bedrijven die een subsidie ontvangen van de gemeente nadrukkelijk te verzoeken om contante betalingen mogelijk te maken.
Bron: Weerterland Journaal

Lees ook

Weert Kermis Wordt Wakker: Wekdienst voor dinsdag 26 september

Dag 5 van Kermis Weert 2023 is daar. Vanaf 12:30 gaan de attracties weer open en kan het publiek wee...

Laatste kermismis voor Deken Franken

De zondagmorgen van Kermis Weert staat in het teken van de Kermismis, om 11:00 uur bij de botsauto's...

Weert Kermis Wordt Wakker. Wekdienst voor zondag 24 september

Het Kermisweekend is in volle gang. Het Weerterland wordt wakker en maakt zich op voor de derde dag ...

Live: Kermiszaterdag 23 september 2023

Wat gebeurt er op Weert Kermiszaterdag 23 september 2023? Wat komt voorbij op de pleinen? Gebeuren e...

Weert Kermis Wordt Wakker: zaterdagochtend wekdienst

Weert Kermis Wordt Wakker! We beginnen aan de de tweede dag van de Weerter Kermis. De zaterdag heeft...

Wethouder Winters kijkt uit naar Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Wethouder Winters kijkt uit naar de editie van dit jaar. Dat vertelde...