window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Zwembad De IJzeren Man moet meer dan 60.000 euro terugbetalen aan de gemeente Weert

Sluiting ten gevolge van Corona heeft er voor gezorgd dat het betaalde voorschot teveel blijkt te zijn

Jaarlijks betaalt de gemeente Weert een subsidie aan zwembad De IJzeren Man. Onder andere voor de exploitatie van het zwembad, het verenigingsgebruik van het bad en voor het schoolzwemmen. Dat laatste heeft door corona in 2021 minder plaatsgevonden en dus moet er geld terugbetaald worden.
Jeroen Heijdeman | 12 april 2023 13:19 | Aangepast op 12 april 2023 13:19
Voor het onderdeel Swim2Play heeft de gemeente een voorschot betaald aan het zwembad. Het zwembad had een maximale subsidie aangevraagd van €123.143 euro, dat bedrag hebben ze volledig overgemaakt gekregen. Omdat in 2021 het zwembad gesloten is geweest voor Swim2Play, vooral door coronamaatregelen, is er minder gebruik gemaakt van het water. Het teveel betaalde geld moet nu voor 1 juli terugbetaald worden aan de gemeente Weert. In totaal gaat het om meer dan 60.000 euro. De overige subsidies blijken correct. In totaal heeft zwembad De IJzeren man over 2021 een subsidie ontvangen van €288.024,53.

Op de website van het zwembad is te lezen wat Swim2Play is: "Swim2Play is er om het schoolzwemmen te behouden voor het basisonderwijs in Weert, Zwembad De IJzeren Man, de gemeente Weert en Punt Welzijn hebben dit school zwemplan ontwikkeld. Dit nieuwe schoolzwemmen, Swim2Play, sluit beter aan bij het bewegingsonderwijs en de visie vanuit school. In plaats van 20 of 40 weken schoolzwemmen, komen de kinderen nu slechts 5 weken per jaar naar het zwembad, maar dan wel de groepen 1 t/m 8. Wanneer de kinderen ieder jaar naar het zwembad komen, zal daarmee de zwemvaardigheid en veiligheid  worden onderhouden."

Zwembad De IJzeren Man was recent nog onderwerp van gesprek omtrent het contant betalen. De gemeenteraad heeft bij burgemeester en wethouders aangedrongen om bij bedrijven die een subsidie ontvangen van de gemeente nadrukkelijk te verzoeken om contante betalingen mogelijk te maken.
Bron: Weerterland Journaal

Lees ook

Gemeentearchief Weert zoekt materiaal voor corona-archief

Het Gemeentearchief Weert werkt aan een (digitaal) archief over het coronavirus. Omhet archief te b...

Theater vanne Vastelaovendj was een groot succes

Uit de hele gemeente Weert kwamen de artiesten op zaterdag 5 februari naar het Munttheater. Daar von...

Weert verbreedt zich als regenboogstad voor iedereen

Op dinsdag 17 mei werden op de Nieuwe Markt in Weert 10 regenboogvlaggen gehesen. Een mooi gebaar op...

De 24H AMRAP bij Primal was een succes

In 24 uur tijd zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel. Dat was het doel tijdens de 24 hour...

Een filmpje kijken, buiten, tijdens het 15-jarig jubileum van Filmhuis Weert

Het Filmhuis Weert bestaat dit jaar 15 jaar. In 2007 werd de eerste Art House Film door de stichting...

College van B&W van Weert in gesprek met bewoners

'Samen Doen, eerlijk, sociaal en ambitieus' is het programma waarmee burgemeester en wethouders de k...