window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Zelfreinigend, openbaar toilet voor de Muntpassage

Hiermee komt antwoord op vraag vanuit gemeenteraad

impressie openbaar toilet Offerte Sanitronics
In november 2021 vroeg de gemeenteraad van Weert om de komst van een openbaar toilet in de binnenstad van Weert. Burgemeester en wethouders hebben besloten dat deze er kan komen, toegankelijk in de Muntpassage.
RTV Midden-Limburg | 7 juni 2023 19:30 | Aangepast op 7 juni 2023 18:48
Om tot een goede locatie te komen is uitvoerig onderzoek verricht. Allereerst is gekeken naar de openbare pleinen. Op deze pleinen bleek de beschikbare ruimte onvoldoende. Onder andere door de weekmarkt en evenementen zoals de kermis. Daarnaast werd ook gekeken naar hoe het uit zag. Hierbij werd geconcludeerd dat een openbaar toilet naast de kerk geen beste optie is. Ook is gekeken naar enkele andere openbare gebouwen. Onder andere het bibliocenter, Museum W, Cwartier en het stadhuis zijn bekeken. In een aantal van deze gebouwen is te weinig ruimte beschikbaar of is de locatie niet voor langere tijd beschikbaar. Na deze analyse bleken twee plaatsen geschikt, de fietsenstalling aan de Hegstraat en winkelcentrum De Muntpassage. De laatste locatie blijkt de meest geschikte. Onder andere omdat het de aantrekkelijkheid van het centrum groter maakt en de sociale veiligheid op deze locatie beter is.

Als de gemeenteraad akkoord gaat komt er een budget beschikbaar van €152.000 euro voor het realiseren van een zelfreinigend, rolstoelvriendelijk openbaar toilet. Door de gemeenteraad is al eerder 25.000 euro per jaar beschikbaar gesteld voor dit toilet. De eigenaar van De Muntpassage draagt zelf ook kosten bij. Hij draagt zorg voor het omvormen van een winkelpand tot geschikte ruimte. Het toilet is zelfreinigend. Er zijn twee toiletpotten beschikbaar. De ene wordt gereinigd als de ander in gebruik is. Het reinigen van het toilet gebeurt onder hoge druk d.m.v. een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel. De bril wordt droog gemaakt na ieder gebruik. Ook de rest van het toilet wordt vervolgens schoon gemaakt. Het schoonmaken van een toilet duurt zo'n 20 seconden. Ook de vloer wordt schoongemaakt.
Bron: Weerterland Journaal

Lees ook

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...

67 deelnemers voor Rogstaekers Optocht 2024

Aan de Groeëte Rogstaekersoptocht in de Weerter Vastelaovendj doen dit jaar 67 deelnemers mee. Het a...

Boôrebroeleft Tungelroy vanaf dit jaar het Boôreduîpsel

Tungelroy neemt per dit jaar afscheid van een 33-jarige traditie. De jaarlijkse Boôrebroeleft op Vas...

Gemeenteraad Weert vergadert voor de eerste keer dit jaar

Voor de eerste keer in 2024 komt de gemeenteraad van Weert samen in vergadering. In de raadszaal tra...

Prins Rik I en Fleur uitgeroepen tot preensenpaar Heiknuiters. “Het moest een keer gebeuren”.

Rik Verhagen en Fleur Janssen zijn gister uitgeroepen tot prinsenpaar van de Heiknuiters in Altweert...