window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Zelfreinigend, openbaar toilet voor de Muntpassage

Hiermee komt antwoord op vraag vanuit gemeenteraad

impressie openbaar toilet Offerte Sanitronics
In november 2021 vroeg de gemeenteraad van Weert om de komst van een openbaar toilet in de binnenstad van Weert. Burgemeester en wethouders hebben besloten dat deze er kan komen, toegankelijk in de Muntpassage.
RTV Midden-Limburg | 7 juni 2023 19:30 | Aangepast op 7 juni 2023 18:48
Om tot een goede locatie te komen is uitvoerig onderzoek verricht. Allereerst is gekeken naar de openbare pleinen. Op deze pleinen bleek de beschikbare ruimte onvoldoende. Onder andere door de weekmarkt en evenementen zoals de kermis. Daarnaast werd ook gekeken naar hoe het uit zag. Hierbij werd geconcludeerd dat een openbaar toilet naast de kerk geen beste optie is. Ook is gekeken naar enkele andere openbare gebouwen. Onder andere het bibliocenter, Museum W, Cwartier en het stadhuis zijn bekeken. In een aantal van deze gebouwen is te weinig ruimte beschikbaar of is de locatie niet voor langere tijd beschikbaar. Na deze analyse bleken twee plaatsen geschikt, de fietsenstalling aan de Hegstraat en winkelcentrum De Muntpassage. De laatste locatie blijkt de meest geschikte. Onder andere omdat het de aantrekkelijkheid van het centrum groter maakt en de sociale veiligheid op deze locatie beter is.

Als de gemeenteraad akkoord gaat komt er een budget beschikbaar van €152.000 euro voor het realiseren van een zelfreinigend, rolstoelvriendelijk openbaar toilet. Door de gemeenteraad is al eerder 25.000 euro per jaar beschikbaar gesteld voor dit toilet. De eigenaar van De Muntpassage draagt zelf ook kosten bij. Hij draagt zorg voor het omvormen van een winkelpand tot geschikte ruimte. Het toilet is zelfreinigend. Er zijn twee toiletpotten beschikbaar. De ene wordt gereinigd als de ander in gebruik is. Het reinigen van het toilet gebeurt onder hoge druk d.m.v. een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel. De bril wordt droog gemaakt na ieder gebruik. Ook de rest van het toilet wordt vervolgens schoon gemaakt. Het schoonmaken van een toilet duurt zo'n 20 seconden. Ook de vloer wordt schoongemaakt.
Bron: Weerterland Journaal

Lees ook

Laatste kermismis voor Deken Franken

De zondagmorgen van Kermis Weert staat in het teken van de Kermismis, om 11:00 uur bij de botsauto's...

Weert Kermis Wordt Wakker. Wekdienst voor zondag 24 september

Het Kermisweekend is in volle gang. Het Weerterland wordt wakker en maakt zich op voor de derde dag ...

Live: Kermiszaterdag 23 september 2023

Wat gebeurt er op Weert Kermiszaterdag 23 september 2023? Wat komt voorbij op de pleinen? Gebeuren e...

Weert Kermis Wordt Wakker: zaterdagochtend wekdienst

Weert Kermis Wordt Wakker! We beginnen aan de de tweede dag van de Weerter Kermis. De zaterdag heeft...

Wethouder Winters kijkt uit naar Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Wethouder Winters kijkt uit naar de editie van dit jaar. Dat vertelde...

Live: De eerste kermisdag van Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Via WeertFM blijf je op de hoogte van alles wat er gebeurt op de Weer...