window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Word deel van de oplossing: meld je aan als bloed- of stamceldonor

Steun de oproep van Thijs Slegers en maak een verschil

Bloedbank van Sanquin voor TC Boshoven Sanquin
In Nederland hebben zich inmiddels meer dan 5.000 mensen als stamceldonor geregistreerd dankzij de oproep van de ernstig zieke Thijs Slegers, de perschef van Voetbalclub PSV Eindhoven. Dit betekent dat het totale stamceldonorbestand in Nederland boven de 400.000 zal komen.
Lars van der Werf | 10 februari 2023 17:13 | Aangepast op 10 februari 2023 17:13
De oproep van Slegers om zich aan te melden als stamcel- of bloeddonor heeft veel mensen geraakt en tot actie aangezet.Bert Elbertse, verantwoordelijk voor devoorlichting en werving van stamceldonoren bij Matchis, stelt dat de huidige aanwas uniek is. Het zijn voor het grootste deel mannen die zich inschrijven, wat bij Matchis nog nooit eerder op zo'n massale schaal is gezien.
"Ik ben niet meer te helpen, maar anderen wel", aldus de ongeneeslijke Slegers in zijn oproep om donor te worden.
Ook in de gemeenten Weert en Nederweert is er snel gehoor te geven aan de oproep. Naast het aanmelden als stamceldonor via de website www.matchis.nl, kan je in Weert maandelijks de bloedbank van Sanquin vinden. In Weert is de bloedbank komende week te vinden bij Tennisclub Boshoven (Vrakkerveld 4). Deze is op woensdag 15 februari geopend van 12:30 tot 20:00 uur. Mensen kunnen zich melden bij de kantine van de tennisvereniging.

Voor meer informatie over het worden van stamceldonor: www.matchis.nl
Voor meer informatie over het worden van bloeddonor: www.sanquin.nl