window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Wethouder Ten Kate neemt toch initiatief richting erfgoedverenigingen

De blik kan nu vooruit

Na het interview wat hij gaf in de studio van WeertFM leek het er niet van te komen, maar het gebeurt nu toch. Wethouder Ten Kate gaat de vier stichtingen en verenigingen rondom erfgoed in Nederweert deze week nog een aantal data voorstellen om samen in gesprek te gaan.
Jeroen Heijdeman | 21 december 2022 21:04 | Aangepast op 21 december 2022 21:04
Dat maakte hij bekend in de gemeenteraadsvergadering in Nederweert op dinsdag 20 december. Het dossier is al een tijd lang in het nieuws. Nadat de wethouder in de studio herhaaldelijk aangaf niet concreet te willen worden rondom het maken van een afspraak met de erfgoedstichtingen en verenigingen gebeurde het nu toch. Nadat er vanuit de gemeenteraad een aantal artikel 41 vragen werden gesteld, nam de wethouder het woord: "Waar onbedoeld de indruk is ontstaan dat het college de persoonlijke integriteit van de voormalige voorzitter van de toenmalige erfgoedcommissie in twijfel zou hebben getrokken, dit ons ten zeerste spijt." Ook geeft de wethouder aan snel concreet te willen worden: "Ik zal deze week nog een aantal datum voorstellen voor januari uit laten gaan naar de verschillende verenigingen en stichtingen om samen met elkaar om de tafel te zitten, met elkaar te spreken over erfgoed.

Charlot Koppen van het CDA Nederweert vraagt zich hardop af wat de verklaring van de wethouder aan reacties oproept bij de verenigingen. Burgemeester Op de Laak sluitte het onderdeel over het erfgoed af met wijselijke woorden: "Hoe mooi zou het zijn dat met elkaar aan tafel te delen, met degene waar het over gaat, die dat wellicht zo ervaren heeft en dit dan ook met de leden van het college en de portefeuillehouder kan delen en stappen vooruit kan zetten. Zoals we dat ook lezen uit de brief van de diverse verenigingen."
Bron: Weerterland Journaal

Lees ook

Positiviteit is jouw oplossing voor Blue Monday

Blue Monday is de meest depressieve dag van het jaar. Dat zeggen onderzoekers.

Wordt geen slaaf van de natuur

Wordt geen slaaf van de natuur door zelf groenten te kweken, maar laat diezelfde natuur voor je werk...

Plannen randweg Nederweert krijgen verder vorm

Steeds meer wordt er bekend over de plannen van de provincie Limburg en de gemeente Nederweert

Van geel naar blauw; supermarkten op de schop!

Is het verbouwen van een huis spannender dan het verbouwen van van je panden? Ondernemer Stan Heers...

The Masked Zoatmaal op WeertFM TV

Op zaterdag 12 februari om 20.11 uur organiseert V.V. De Zoatmaale uit Stramproy “The Masked Zoatm...

0495KIEST - Kennismaken met: CDA Nederweert

Lijsttrekker Antoine Hekers staat bovenaan de lijst van het CDA Nederweert. Hij vertelt over hun amb...