window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Weertse Cis (22) leeft haar droom met eigen werken op de Tefaf

Ze is nog niet eens afgestudeerd van de kunstacademie in Maastricht, maar de Weertse Cis Sluijter vindt haar werk wel al terug op de grootste kunstbeurs ter wereld, de Tefaf in Maastricht. Een droom die uitkomt, voor de apetrotse Cis.
RTV Midden-Limburg | 11 maart 2024 19:00 | Aangepast op 11 maart 2024 15:26
Zelfs al voor de opening van de kunstbeurs, waren al twee werken verkocht. De kunst van de Weertse kunstenares valt in de smaak. Cis Sluijter, 22 jaar oud, krijgt deze kans in een speciaal programma van de Tefaf, namelijk Emerging Artists Unveiled. Een programma waar jonge kunstenaars hun talent mogen laten zien. En dat podium hebben jonge talenten nodig, stelt Sluijter: “Omdat het heel moeilijk is om als jonge kunstenaar er tussen te komen. Het is sowieso moeilijk om er je geld mee te verdienen. Daarom ben ik zo ontzettend dankbaar dat Tefaf dit heeft gedaan.”

Om nu de kunst ook daadwerkelijk aan de buitenwereld te laten zien is niet zomaar iets, zegt Cis Sluijter: “Dat is heel spannend. En vooral om mijn werken aan mijn docenten te laten zien. Je kijkt toch op naar je docenten, ik hecht veel waarde aan hun meningen. Dat was voor mij vooral heel spannend, om uiteindelijk ook hun mening te horen.”
Is met je eigen werken op de Tefaf nog genoeg te dromen? “Het is voor mij meer een start. Ik hoop nog meer exposities te doen. Musea, liefst niet alleen in Nederland. Mijn dromen gaan veel verder dan dat.” De eerste werken zijn al verkocht en op een aantal werken zit een optie. “Dan worden ze proef gehangen bij mensen in hun huis. Ik wist niet dat dat kon, maar dat kan blijkbaar”, zo lacht Sluijter. Ze zal de komende dagen niet weg te slaan zijn bij haar eigen werk, besluit ze: “ik kom zo vaak mogelijk. Je kunt me altijd aanspreken”.

Het werk van Cis Sluijter hangt bij de galeries Rob van Rijn/Artichoque Art Gallery. In Maastricht te vinden op de Bredestraat 4). Meer informatie is te vinden via www.maastrichtgalleryweekend.nl/embraces-tefaf of Cis haar eigen website: https://artichoque.nl/cis-sluijter/

Lees ook

Stille Strijd hoeft niet stil te zijn. Impact standbeeld is groot.

Op 26 februari is er op de markt in Weert het beeld ‘’stille strijd’’ onthult. Dit beeld, een in elk...

Ouders Zeb heel dankbaar voor iedere donatie, klein en groot

De actie Red Topper Zeb is in een heel korte periode een gigantisch succes geworden. Voor de 4-jarig...

Volksdansgroep Wertha gaat voor Internationaal volksdansfestival

In september bestaat Volksdansgroep Wertha 50 jaar. Om dat te vieren zijn er plannen om in oktober e...

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...

67 deelnemers voor Rogstaekers Optocht 2024

Aan de Groeëte Rogstaekersoptocht in de Weerter Vastelaovendj doen dit jaar 67 deelnemers mee. Het a...