window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Weerterland kleurt opnieuw wit en het blijft naar alle waarschijnlijkheid nog wel even liggen

Ook donderdagochtend nog kans op sneeuw

Het Weerterland kleurt opnieuw wit. Toen aan het eind van de nacht de eerste sneeuwvlokken omlaag dwarrelden lagen nog veel inwoners uit het Weerterland in diepe rust. Bij het ontwaken bleek er echter een mooie witte laag te liggen in tuinen en velden. En dat levert mooie plaatjes op. Zo ook de beelden die we doorgestuurd kregen van De heer Mario.
Jeroen Heijdeman | 8 maart 2023 10:38 | Aangepast op 8 maart 2023 10:38
De sneeuw blijft nog wel even liggen. Weerman Ruben Weytjens, uit Belgisch Limburg, legt het helder uit: "Een halve graad meer of minder kan een wereld van verschil maken. Zowel voor de bodem, waar de neeuw op zal moeten blijven liggen, als voor de luchttemperatuur die bepaalt hoe droog de sneeuw zal zijn. Hoe meer waterfractie de vlokken bevatten, hoe makkelijker ze nu eenmaal zullen wegsmelten.". De weermodellen laten zien dat de sneeuw nog wel even kan blijven liggen. Een deel zal wegsmelten maar daar komt ook nieuwe sneeuw voor in de plaats. Donderdagochtend is er op plaatsen nog steeds een mooie vijf tot tien centimeter aan sneeuw mogelijk.

Lees meer over:

Sneeuw|

Lees ook

Vertraagde afvalinzameling door winters weer

De gemeente Weert heeft vandaag laten weten dat de afvalinzameling vanwege het winterse weer mogelij...

Waarom wordt er in mijn straat niet gestrooid?

Na de sneeuwval van afgelopen nacht blijft het Weerterland achter met een deels geveegd en gestrooid...

Weerterland wordt wakker onder een dekbed van sneeuw

Donderdagochtend wordt het Weerterland wakker onder een laag sneeuw. Door de sneeuwval van woensdagn...