window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Weert viert diversiteit tijdens Weert Respecteert 2023

Een maand vol evenementen die draaien om ontmoeting, nieuwsgierigheid, en het ontdekken van elkaars verhalen

De aankomende maand november zal in Weert in het teken staan van een feestelijke viering van diversiteit in de samenleving. Weert is de thuisbasis van een kleurrijke mix van mensen, en dit wordt met trots omarmd. Weert Respecteert 2023 brengt een maand vol evenementen die draaien om ontmoeting, nieuwsgierigheid, en het ontdekken van elkaars verhalen.
RTV Midden-Limburg | 24 oktober 2023 17:20 | Aangepast op 24 oktober 2023 17:20
Wethouder Michèle Ferrière benadrukt op de website van de gemeente het belang van het evenement: "Tijdens Weert Respecteert 2023 vieren we dat iedereen zichzelf mag zijn. Hier in Weert, omarmen we diversiteit als onze kracht. Doe mee, leer, en vier met ons mee, want in Weert doet écht iedereen mee."

Op 1 november wordt Weert Respecteert op feestelijke wijze geopend in het Munttheater, met wethouder Diversiteit Michèle Ferrière als gastvrouw. Na de opening is er de mogelijkheid om tegen betaling te genieten van de voorstelling "Boys won't be boys," een veelzijdige collage van artiesten die zingen, dansen, dichten, grappen maken, muziek maken en hun persoonlijke verhalen delen, waarbij ze zich kwetsbaar opstellen over het thema mannelijkheid.

Weert Respecteert 2023 biedt een uitgebreid programma met meer dan 20 activiteiten om de diversiteit te ontdekken. Enkele hoogtepunten zijn onder andere de tentoonstelling "Nieuwkomers: waar kom je vandaan?" van het Gemeentearchief Weert, een interactieve queer-tour en een solotentoonstelling van kunstenaar Joyce Overheul in Museum W, en een unieke VR-ervaring aangeboden door Antidiscriminatievoorziening Limburg om de impact van uitsluiting tastbaar te maken.

Daarnaast is er de buitententoonstelling "Komt een mens bij de dokter," die verhalen uit de spreekkamer deelt om de discussie over inclusieve zorg en zorg op maat aan te wakkeren. Dit is slechts een voorproefje van wat je kunt verwachten tijdens Weert Respecteert. Het volledige programma is te vinden op www.weert.nl/respecteert.

Weert Respecteert 2023 is mogelijk gemaakt door samenwerking met diverse Weerter organisaties, waaronder RICK, Bibliocenter, B·Sassy, Punt Welzijn, Munttheater, Amnesty International, Gotcha Cinema, Respect Foundation, Risse Groep, ADV Limburg, COC Limburg, Museum W en Gemeente Weert.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees ook

COC Limburg viert feest tijdens Weert Respecteert

De maand november stond in het teken van Weert Respecteert. De hele maand kwamen allerlei activiteit...