window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Week Tegen Armoede gaat van start voor meer dan 2000 huishoudens in Weert

Voedselbank pakket Voedselbank
Het is vanaf 9 oktober de week tegen armoede, van maandag tot en met vrijdag organiseren inwoners, partners, het onderwijs en werkgevers verschillende activiteiten om dit onder aandacht te brengen. Het doel van de week is om meer aandacht te vragen voor armoede en te laten zien wat er mogelijk is in Weert.
RTV Midden-Limburg | 6 oktober 2023 17:30 | Aangepast op 6 oktober 2023 17:30
Wanneer valt iemand onder de armoedegrens? In Weert wordt de grens van 120% van het sociaal minimum aangehouden. Dit omdat de meeste minimavoorzieningen in Weert gelden voor huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. In 2021 waren er in Weert 2,6 duizend huishoudens met inkomen tot die 120%. Dit blijkt uit de meest recente cijfers bij de armoedescan van het CBS. Voedselbank Weert geeft aan op dit moment rond de 160 gezinnen te helpen. De verwachting is dat dit volgend jaar weer zal toenemen door onder andere de stijgende energieprijzen. De voedselbank heeft in de Week Tegen Armoede een presentatie voor genodigden. ‘’Wij hebben deze week ook drie presentaties, eigenlijk hebben wij 52 weken ‘week van de armoede’’’, aldus Marie-Louise van de voedselbank Weert.

Er zijn ook een aantal openbare activiteiten georganiseerd: Op 12 oktober, is er een lezing over waar je rekening mee moet houden als je kind 18 wordt. Hier worden praktische tips gegeven. Deze lezing wordt ook aangeboden als webinar. Ook is er een training van Punt Welzijn, hier leer je om steun te bieden aan gezinnen of alleenstaanden die in een armoedesituatie zitten of dreigen terecht te komen. Als je niet fysiek naar een bijeenkomst wilt heb je ook nog de keuze om iedere dag een onlineopdracht te maken. Deze opdrachten zijn gericht op het beter begrijpen van armoede. Daarnaast heeft de ruilwinkel in Nederweert het initiatief: ‘’Roep voor Soep.’’ De vraag is om iets ruilbaars mee te nemen voor in de winkel of tuin.

De rest van de activiteiten met data zijn te vinden op www.weert.nl/weektegenarmoede
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees ook

Inzamelingsactie voedselbank Weert groot succes!

De voedselbank in Weert was zeer verheugd met de vele spullen die ze hebben mogen ontvangen. Meer da...