window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

VVD-fractie Weert en Nederweert in gesprek met Tweede Kamer-lid over asielbeleid

Gemeenteraadsleden en wethouders gaan in Weert in gesprek over het asielbeleid

24 lokale VVD-fracties verstuurden deze week een brandbrief naar de landelijke VVD. Zij eisen dat het asielbeleid wordt aangepast. Die brief komt in navolging van de brief die al eerder werd verstuurd door de VVD-fracties in Limburg. Vandaag gaat er gesproken worden in Weert.
Redactie | 24 augustus 2022 07:30 | Aangepast op 23 augustus 2022 19:59
In de Telegraaf viel deze week te lezen dat de verstuurders van de brieven schrijven dat de gemeentes kraken onder het asielbeleid. Er wordt geschreven: "Wij ervaren dat het draagvlak om asielzoekers op te vangen drastisch afneemt door de huidige werkwijze van zowel de VVD-fractie als het kabinet." Ook net voorbij de provinciegrens, in de Gemeente Cranendonck, heeft de lokale VVD de brief over het asielbeleid ondertekend.

De brief van deze week is door de VVD-fracties in gemeentes Weert en Nederweert niet ondertekend. De inhoud wordt ondersteund, maar een duidelijk signaal is eerder al gegeven. De VVD Nederweert laat weten: "In week 32 hebben de Limburgse afdelingen een brief aan de Tweede Kamer-fractie geschreven. Die hebben wij in Nederweert mee ondertekend door fractievoorzitter Hans van Lierop. Dit is ook succesvol gebleken omdat kamerlid Brekelmans deze week naar Limburg komt om hierover in gesprek te gaan".

Uit Weert en Nederweert nemen verschillende VVD'ers deel aan het gesprek. Onder andere wethouder Van Eijk uit Weert en wethouder Franssen uit Nederweert nemen deel aan het gesprek. Wethouder van Eijk neemt deel aan dit gesprek als VVD'er, niet als wethouder. Of wethouder Franssen er zit in zijn hoedanigheid als wethouder of als VVD'er is onduidelijk. Een woordvoerder van de gemeente Nederweert wist daar op woensdag nog geen antwoord op te geven.

Het gesprek met de Limburgse lokale VVD-fracties vindt plaats in Weert. Tijdstip en precieze locatie zijn niet bekend gemaakt.
Bron: Weerterland Politiek

Lees ook

0495KIEST - Kennismaken met: VVD Weert

Wendy van Eijk is bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 de lijsttrekker voor de VVD Weert.