window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Vreugde en verdriet bij ploegen in de nacompetitie

De nacompetitie in het voetbal is in volle gang. Teams maken kans op promotie naar een hoger niveau of moeten juist strijden voor nog een jaar op hetzelfde niveau. Uit het Weerterland speelden Merefeldia, MMC, DESM, FC Oda en de Eindse Boys een belangrijke wedstrijd. Vreugde en verdriet is wat volgde.
RTV Midden-Limburg | 11 juni 2023 21:24 | Aangepast op 11 juni 2023 21:24
MMC wist het niet te redden. Zij speelden tegen RKSV Margriet uit Oss. Nadat de wedstrijd in 2-2 eindigde werd er een spannende penaltyserie geschoten. Met 7-6 wist het team uit Oss zich tot winnaar van de wedstrijd te kronen. Voor MMC eindigt daarmee het seizoen en weten zij dat ze ook volgend jaar in de derde klasse spelen. De spelers van Merefeldia mogen wel nog dromen van een nieuw seizoen in de tweede klasse. In de nacompetitie troffen zij EVVC, afkomstig uit Vinkel. Ook daar moest er een strafschoppenserie aan te pas komen om een van beide teams tot winnaar te kronen. De wedstrijd eindigde in 1-1, na penalty’s werd door het team uit Nederweert aan het langste eind getrokken. Zij spelen komend weekend de finale om een plek in de tweede klasse te bemachtigen.

In de strijd om een plekje in de derde klasse trof FC Oda een team uit Lieshout, ELI. Op sportpark Boshoven hadden de Weertenaren aan één doelpunt voldoende. Uit een penalty werd gescoord en met dat doelpunt blijft de hoop op promotie bestaan op Boshoven. Ook voor FC Oda staat er nog een finalewedstrijd op de planning.

Voor DESM en de Einds Boys stond de vierde klasse op het spel. DESM speelde voor handhaving, Eindse Boys voor promotie. De ploeg uit Nederweert-Eind trok aan het kortste eind tegen VV Amstenrade. Na een 2-2 gelijkspel schoten de mannen uit d’Indj de penalty’s net niet goed genoeg. Voor hen wordt een goed seizoen niet bekroond met promotie, zij spelen nog een jaar in de vijfde klasse. DESM had één missie, dat was handhaving. Bij rust was het al 3-3, in blessuretijd werd een overwinning afgedwongen. Met een 3-5 overwinning op SV Oostrum rijden de mannen uit Weert van Oeffelt terug naar Weert, in de wetenschap dat ze ook volgend seizoen in de vierde klasse spelen. Trainer Paul van de Moosdijk liet zijn blijdschap horen, vlak na het laatste fluitsignaal.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

Nacompetitie|Voetbal|

Lees ook

Voetbalteams uit het Weerterland maken zich op voor belangrijk weekend

De voetbalcompetities zijn afgelopen en nog enkele teams zijn actief. Zij maken zich op voor een spa...

MMC ronde verder in nacompetitie

De voetballers van MMC Weert hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de nacompetitie. In de...

Brevendia gaat de nacompetitie in!

Brevendia bestaat dit jaar 100 jaar. En hoe mooi is het om in jubileumjaar uit te komen in de 2e kla...

SV Laar is kampioen in de 4e klasse!

Voor de volgers van SV Laar zal het geen verrassing zijn geweest. Met een enorme overmacht wist het ...