window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Voormalig Wethouder Marie-Michèle Stokbroeks (54) uit Weert overleden

Met een politieke loopbaan van 16 jaar voor D66 heeft Marie-Michèle Stokbroeks haar stempel gedrukt op de Weerter politiek

Dinsdag 1 augustus is voormalig politica Marie-Michèle van der Kolk-Stokbroeks uit Weert op 54-jarige leeftijd overleden na een periode van ziekte. Haar toewijding aan de politiek liet ze zien als wethouder in Weert tussen 2002 en 2006, waar ze namens twee partijen, D66 en de Weerter Aktie Partij (WAP), haar verantwoordelijkheden met grote betrokkenheid vervulde.
RTV Midden-Limburg | 3 augustus 2023 09:05 | Aangepast op 3 augustus 2023 09:05
Met een politieke loopbaan van zestien jaar voor D66, waarin ze als raadslid, lijsttrekker en fractievoorzitter actief was, heeft Marie-Michèle Stokbroeks haar stempel gedrukt op de Weerter politiek. Haar inzet werd in november 2019 bekroond met de onderscheiding van lid in de Orde van Oranje-Nassau bij haar afscheid als raadslid.

Naast haar betrokkenheid bij de politiek zette Stokbroeks zich ook jarenlang in als bestuurslid voor carnavalsvereniging Wi-j Vae Heite Zul Djae Noeets Weite, waar ze haar liefde voor de lokale gemeenschap toonde.

Marie-Michèle Stokbroeks en haar man Marcel van der Kolk deelden een droom en openden in augustus 2021 met veel enthousiasme restaurant Sambrosa aan de Korenmarkt. Het ondernemerschap was voor hen beiden een nieuwe uitdaging naast haar dagelijkse werk als ambtenaar voor de gemeente Weert.

Helaas bracht haar ziekte en de onvoorziene uitdagingen door coronamaatregelen hen na slechts een jaar tot de moeilijke beslissing om Sambrosa weer te sluiten. Ondanks de tegenslagen was de droom van een eigen restaurant een blijvende herinnering voor hen.
Bron: RTV Midden-Limburg