window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Voormalig autobedrijf op Roermondseweg omgevormd tot burgerwoningen

De werkplaats maakt plaats voor vijf vrijstaande woningen en acht levensloopbestendige woningen.

Bron: Google Maps
Het pand op de Roermondseweg 135, een bedrijfslocatie gelegen tegenover de Kwantum in Weert, wordt herontwikkeld naar woningen. Dit werd op 11 oktober in een vergadering van de gemeente Weert en de initiatiefnemer van het plan, besloten. Het expeditie terrein en de huidige werkplaats van het bedrijf worden afgebroken. In plaats daarvan komen er vijf vrijstaande woningen aan de Roermondseweg en acht levensloopbestendige woningen.
RTV Midden-Limburg | 25 oktober 2023 09:25 | Aangepast op 25 oktober 2023 09:25
In de loop der tijd is het pand, een voormalig autobedrijf, uitgebouwd tot bedrijfswoning met kantoren en een werkplaats, die aan de Achterstestraat ligt. Het buitenterrein is ingericht als ‘buitenshowroom’ voor auto’s en bedrijfwagen.

Zinvolle invulling, meer groen en overlast
Door de metamorfose krijgt de locatie volgens de gemeente een zinvolle invulling. Zij vonden de bedrijfsfunctie niet passend aan de rand van een woonwijk. Daarom komt er een groenstrook langs de Achterstestraat met hierin bestaande bomen en aanleg van een trottoir. Ook zal onder andere de verharding in de berm van de Roermondseweg, tussen fietspad en rijbaan, worden verwijderd. Hiervoor in de plaats komt ook groen en bomen. Daarnaast zal de verkeerssituatie verbeteren en het vrachtverkeer naar de bedrijfsloods zal verdwijnen. Ook zal de overlast die veroorzaakt wordt door verkeersbewegingen van bedrijfswagens en auto’s in de woonwijk worden beëindigd.

Financieel
De legeskosten die de initiatiefnemer heeft betaald voor het bestemmingsplan bedragen 6405 euro. In de realisatieovereenkomst staat dat het woonrijp maken van het plangebied ook door deze initiatiefnemer wordt geregeld. Daar valt onder andere de aanplanting van bomen en het weghalen van de verharding onder. Een oppervlakte van 653 vierkante meter is vanuit de initiatiefnemer overgedragen naar de gemeente Weert. Die wordt door de initiatiefnemer ingericht en na één jaar beheerd door de gemeente. Daarnaast betaalt de initiatiefnemer 8500 euro aan de gemeente als bijdrage voor Ruimtelijke Ontwikkelingen. Dit geld wordt gestort in de Voorziening Stedelijk Groenfonds.

Bron: RTV Midden-Limburg

Lees ook

Zwembad De IJzeren Man ontvangt €8259 voor mobiele trap

Zwembad De IJzeren Man heeft bij de gemeente Weert een subsidie-aanvraag ingediend voor het plaatsen...

Eynder Pieck Festeyn hoopt op 2000 tot 3000 bezoekers

400 vrijwilligers staan in het weekend van 16 en 17 december weer klaar om het Eynder Pieck Festeyn ...

Natuurbegraafplaats Nederweert moet nog openen maar eerste overledenen liggen er al begraven

In 2025 moet de natuurbegraafplaats Nederweert officieel geopend zijn. Dan staan de verschillende ge...

PSW staat voor goede band met cliënten, maar kan niet zonder nieuw personeel

Niet de term handicap, maar mensen met beperkingen en mogelijkheden, dat is de insteek vanuit PSW. P...

Nieuw op WeertFM: Sijmen Kleukers

Vanaf woensdagavond 6 december hoor je Sijmen Kleukers nieuw op WeertFM. Hij verzorgt het laatste st...

Emelia gaat voor het wereldpodium, maar Weert blijft haar thuisbasis

Ze ging in 2019 naar een concert van Amine, in de Melkweg in Amsterdam. Daar sloeg de vonk over. De ...