window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Voor wijkraad Boshoven is maar één locatie geschikt voor nieuw IKC

De plek waar nu ook al onderwijs plaats vindt

De zoektocht naar een locatie voor het nieuwe integraal kindcentrum (IKC) op Boshoven gaat door. De gemeente houdt vier opties open, wijkraad Boshoven ziet maar één geschikte locatie.
Jeroen Heijdeman | 20 april 2023 10:00 | Aangepast op 20 april 2023 10:00
Vorige week werd bekend dat wat de gemeente Weert betreft er vier locatie-opties overblijven voor de bouw van het nieuwe IKC Boshoven. De ene op de plek waar nu onderwijs gegeven wordt. Dat is Meidoornstraat / Anjelierstraat, de hoek van de Annendaal en De Burcht is de andere plek waar onderwijs gegeven wordt. In dit geval aan de bovenbouw. Verder waren er volgens de gemeente Weert nog twee opties. De eerste is het Vrakkerplein aan de Boshoverweg, de ander is het parkje en speeltuin aan de Wilgenroos en Klaproosstraat.

Vorig jaar gaf Wijkraad Boshoven al advies over de voor hun meest geschikte locatie voor het nieuwe IKC. Dat advies blijft staan. Voor de wijkraad is enkel de locatie waar nu de onderbouw les krijgt, aan de Meidoornstraat en Anjelierstraat, geschikt voor de nieuw te bouwen school. Volgens de voorzitter van de wijkraad, Henny Beuving, is op die locatie alle infrastructuur aanwezig. Zo laat hij namens de wijkraad weten aan WeertFM. Ook is de omgeving gewend aan onderwijs en zijn alle faciliteiten aanwezig. "Wat ons betreft komen daar de scholen, inclusief multifunctionele accomodatie", aldus Beuving.

In het derde kwartaal van dit jaar moet volgens planning de ontwerpfase starten. Deze duurt tot in het eerste kwartaal van 2025. Vanaf dat moment is er ruim een jaar uitgetrokken om het nieuwe gebouw te realiseren. Vanaf het schooljaar 2026-2027 moeten scholen en kinderopvang gebruik kunnen maken van het nieuwe schoolgebouw. Een bedrag van 310.000 euro werd in mei 2022 beschikbaar gesteld voor de planvorming van het nieuwe Integraal Kindcentrum Boshoven. Op de plek die later wordt gekozen komen straks de Odaschool, basisschool de Uitkijktoren en ook de kinderopvang en buitenschoolse opvang samen.
Bron: Weerterland Journaal

Lees ook

Zwembad De IJzeren Man ontvangt €8259 voor mobiele trap

Zwembad De IJzeren Man heeft bij de gemeente Weert een subsidie-aanvraag ingediend voor het plaatsen...

Emelia gaat voor het wereldpodium, maar Weert blijft haar thuisbasis

Ze ging in 2019 naar een concert van Amine, in de Melkweg in Amsterdam. Daar sloeg de vonk over. De ...

Dilemma gemeente Weert rondom hijsen Israëlische vlag

Wereldwijde nieuwsaandacht en oproepen van het publiek naar de politiek, om zich uit te spreken tege...

Binnenstad Weert in Winterse Sferen: Kunstijsbaan en Feestelijke Activiteiten

De decembermaand staat voor de deur. Een maand vol winter, lampjes en gezelligheid. En met de hersta...

Niets is heilig bij heropbouw Weert Marketing

Een gemis aan focus, authenticiteit en historie, in de al aanwezige stukken van de stichting Weert M...

Benoeming Van Gemert als nieuwe wethouder lijkt al in kannen en kruiken

Met het vertrek van Wendy van Eijk naar de Tweede Kamer in Den Haag heeft de gemeente Weert tijdelij...