window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Voetbalteams uit het Weerterland maken zich op voor belangrijk weekend

Meerdere teams maken nog kans op promotie

De voetbalcompetities zijn afgelopen en nog enkele teams zijn actief. Zij maken zich op voor een spannend weekend. Een weekend dat alle hoop levend kan houden of dromen kan verpletteren. Een overzicht van de nog actieve teams en waar ze nog voor spelen.
Jeroen Heijdeman | 5 juni 2023 14:44 | Aangepast op 5 juni 2023 14:44

Voor MMC lonkt een promotie naar de tweede klasse. Na een goed seizoen in de derde klasse spelen ze zondag in de tweede ronde van de nacompetitie tegen RKSV Margriet uit Oss. Als ze die weten te winnen, wordt de finale gespeeld tegen de winnaar van Eijsden tegen SV Hulsberg. Daarmee kan MMC het derde team worden uit het Weerterland dat kan spelen in de tweede klasse. Ook Merefeldia mag dromen van een plek in de tweede klasse. Zij spelen zondag 11 juni een thuiswedstrijd tegen EVVC. Dat team, afkomstig uit Vinkel, trekt komend weekend richting Nederweert. Mochten de Nederweerter voetballers weten te winnen, dan treffen ze de winnaar van Scharn tegen Heeswijk. Met twee ploegen uit het Weerterland in de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse kan het totaal aantal teams uitkomen op vier, op dat niveau.

De mannen van FC Oda proberen in de komende weken de derde klasse te bereiken. Zij wisten een mooi seizoen te bekronen met een plekje in de nacompetitie. In de eerste ronde werden zij vrijgesteld van spelen en daarmee beginnen ze uitgerust aan de tweede ronde. In deze ronde spelen ze een thuiswedstrijd tegen ELI uit Lieshout. Mocht die gewonnen worden, wordt er nog een finalewedstrijd gespeeld tegen de winnaar van DSV tegen RKGSV. Na deze ontmoeting mag één team zich gaan melden, komend seizoen, in de derde klasse.

In Nederweert-Eind wordt ook gedroomd van een stapje omhoog. Na een vierde plek in de competitie spelen de mannen van de Eindse Boys komend weekend de finale voor promotie. In de eerste ronde werd afgerekend met De Zwaluw. In Oeffelt werd er gewonnen met 1-4. De mannen uit d'indj zijn samen met hun tegenstander nog op zoek naar een locatie waar gespeeld gaat worden. De finale moet namelijk worden gespeeld op neutraal terrein. Die locatie is nu nog niet gevonden. Mocht die bekend zijn, wijst de website van de Eindse Boys daar zeker op.
Bron: Weerterland Journaal

Lees meer over:

Nacompetitie|

Lees ook

Vreugde en verdriet bij ploegen in de nacompetitie

De nacompetitie in het voetbal is in volle gang. Teams maken kans op promotie naar een hoger niveau ...

MMC ronde verder in nacompetitie

De voetballers van MMC Weert hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de nacompetitie. In de...

Brevendia gaat de nacompetitie in!

Brevendia bestaat dit jaar 100 jaar. En hoe mooi is het om in jubileumjaar uit te komen in de 2e kla...