window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Vijftien camperplaatsen en twee plaggenhutten voor Camperplaats Anselberg in Ospeldijk

In accommodaties geïnspireerd door De Groote Peel kunnen bezoekers dichtbij het natuurgebied overnachten

In Nederweert hebben burgemeester en wethouders besloten dat er toestemming mag komen voor kleinschalige recreatie in Ospeldijk. Op een perceel aan de Anselberg willen initiatiefnemers vijftien camperplaatsen realiseren als ook de komst van twee plaggenhutten. Het college van B&W is akkoord.
Lars van der Werf | 6 april 2023 09:23 | Aangepast op 6 april 2023 09:23
Voor tien van de camperplaatsen is al een akkoord en de eigenaren van Anselberg 28 willen nog toestemming om vijf campers extra kwijt te kunnen. Verder komen er twee plaggenhutten. Hutten die geïnspireerd zijn door een replica die op Nationaal Park 'De Groote Peel' staat. De initiatiefnemers hebben gedacht aan de duurzaamheid. Zo liggen er zonnepanelen en wordt het gebruik van elektrische fietsen d.m.v. oplaadpalen gestimuleerd. Ook worden de plaggenhutten gebouwd met een houten constructie en is er veel groen te zien.

Het terrein waar dit alles op moet komen is meer dan 13.000 vierkante meter groot. En met de aanwezigheid van de natuur in de buurt kan het niet anders dan dat dit een succes kan gaan worden in Ospeldijk. Burgemeester en wethouders zijn in principe akkoord. Nu kan de formele procedure opgestart worden om e.e.a. in gang te gaan zetten.