window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Vijf schutterijen uit het Weerterland door naar finaledag OLS

De kaarten zijn geschud na de eerste dag van het Oud Limburgs Schuttersfeest. En goed nieuws voor het Weerterland, op de finaledag volgende week treden vijf schutterijen aan voor de strijd om de Um. In het Weerterland kan de overwinning nog naar Boshoven, Leuken, Nederweert , Stramproy en Leveroy.
RTV Midden-Limburg | 2 juli 2023 21:15 | Aangepast op 2 juli 2023 21:15
Na een drukke dag in born, met een vol programma, met onder andere de optocht, begon rond de klok van 17:00 uur het schieten. Door de harde wind vielen de schutterijen uit Nederlands en Belgisch Limburg met bosjes af. Met nog 31 schutterijen in de race om de Um, besloot de organisatie er voor zondag 2 juli de stekker uit te trekken. Zaterdag 8 juli vindt het vervolg van het kavelen plaats. Misschien wordt dan duidelijk welke schutterij volgend jaar het OLS mag organiseren. Vanuit het Weerterland is er in ieder geval nog kans voor Schutterij Sint Antonius uit Stramproy, Sint Oda uit Boshoven, Sint Job uit Leuken, Sint Antonius uit Nederweert of Sint Barbara uit Leveroy.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

kavelen|OLS 2023|

Lees ook

Huldiging St. Antonius Nederweert te zien op WeertFM TV

Op zaterdag 8 juli 2023 wist schutterij St. Antonius uit Nederweert d’n Um naar Nederweert te halen....

Schutterij Sint Antonius (Nederweert) wint het OLS 2023

Afgelopen week maakten 30 Schutterijen uit de Nederlandse en Belgische provincies Limburg zich op vo...