window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Vijf basisscholen in het Weerterland doen mee aan de Nationale Pannenkoekdag

Kinderen bakken massaal pannenkoeken voor ouderen

Op vrijdag 17 maart gaan zo’n 75.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland weer massaal pannenkoeken bakken voor ouderen. In het Weerterland doen vijf basisscholen mee. Dat kinderen in Limburg ouderen een warm hart toedragen, blijkt ook uit allerlei extra activiteiten die juffen en meesters dit jaar organiseren.
Jeroen Heijdeman | 7 maart 2023 12:38 | Aangepast op 7 maart 2023 12:38
Op Nationale Pannenkoekdag worden opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje gezet. ‘Samen pannenkoeken eten blijkt een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens,’ aldus Marieke Grit van Koopmans. 
Verschillende scholen organiseren verschillende activiteiten. Onder andere de Firtel uit Stramproy organiseert een een pannenkoekfeest voor ouderen in een zorginstelling waarmee de basisschool sinds kort een samenwerking heeft. Leerlingen geven zo invulling aan burgerschap; zij leren omgaan met een andere doelgroep, werken aan waarden, normen en respect. Twee dagen voor Nationale Pannenkoekdag organiseert SO de Widdonckschool een ochtend voor de ouderen van het verzorgingstehuis waar zij wekelijks mee gaan wandelen. Dan komen de ouderen langs op school om samen pannenkoeken eten.
Bron: Weerterland Journaal

Lees meer over:

Nationale Pannenkoekdag|