window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Vier mogelijke varianten voor Microhal-locatie op Moesel.

Met een groot of klein MFA, met of zonder woningen

Scenariostudie Moesel Povše &Timmermans | architecten • ingenieurs bv
In 2021 besloot de gemeenteraad van Weert dat er op de locatie van het voormalige microhalcomplex een nieuwe bestemming moest komen. Op deze locatie moet een multifunctionele accomodatie verschijnen. Inwoners en verenigingen van Weert-Zuid moeten hier gebruik van gaan maken.
Jeroen Heijdeman | 12 april 2023 11:50 | Aangepast op 12 april 2023 11:50
Twee locaties waren vooraf geschikt bevonden. De zogenoemde microhalcomplexlocatie en de kerklocatie. Nu de Microhal gesloopt is, is dat de optie die bekeken gaat worden. Ook komen er mogelijk woningen bij die locatie. Een architectenbureau heeft vier schetsen gemaakt hoe volgens hen het gebied er uit kan komen te zien. Die schetsen gaan tussen nu en september onderzocht worden op haalbaarheid. Daarna zal de gemeenteraad er een keuze uit moeten gaan maken.

In optie 1 wordt er een grote multifunctionele accomodatie (MFA) gebouwd. Daarnaast komt er een appartementenblok met vier bouwlagen, gelegen op de hoek van de Nassaulaan / Christinelaan. De parkeergelegenheid is in deze variant maar beperkt. In optie 2 blijven de bouwlagen hetzelfde, komen er dus even zoveel woningen. Wel wordt het MFA kleiner gemaakt, hierdoor is er meer ruimte om te parkeren. Ook zou op de parkeerplaats genoeg plek zijn om een "evenemententent" te plaatsen. Afhankelijk van woningtype zouden hier maximaal 19 appartementen kunnen komen. Verder is er nog een variant te zien waar enkel woningen worden gebouwd. Hier zouden dan 30 appartementen komen. De meeste gebouwen krijgen vier woonlagen, een deel krijgt ook een vijfde laag.

Burgemeester en wethouders zijn enthousiast over deze mogelijkheden op het terrein waar voorheen de microhal lag. Een snelle ontwikkeling zou mogelijk moeten zijn en er zouden kansen zijn voor sociale huurappartementen. Wonen Limburg zou een rol kunnen gaan spelen in de MFA-ontwikkeling. Minpunten aan het plan is de loop van het nieuwe complex naar het winkelcentrum, de beperkte parkeergelegenheid en minder ruimte (voor groen) aan de voorzijde van het nieuw te bouwen gebouw.

Als alles loopt volgens planning zouden de eerste mensen na de zomer van 2025 in het complex kunnen gaan wonen. Het komende jaar gaat gebruikt worden voor voorbereiding zodat in het tweede kartaal van 2024 de gemeenteraad een besluit kan nemen. In de tussentijd gaat de gemeente aan de slag met de variantenstudie van de verschillende scenario's, wordt er overleg gevoerd met Wonen Limburg en worden betrokken en geïnteresseerde omwonenden, gebruikers en beheerders meegenomen in inloopsessies.
Bron: Weerterland Journaal

Lees meer over:

Gemeente Weert|MFA|Moesel|

Lees ook

0495KIEST - Kennismaken met: Weert Lokaal

Martjin van den Heuvel is bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 de lijsttrekker voor Weert Lokaa...

Laatste gemeenteraadsvergaderingen oude raad

De gemeenteraden mogen nog één keer in oude samenstelling samen zitten. In Nederweert een formalit...

Weert heeft weer een muziekwinkel

Weert heeft er weer een muziekwinkel bij! In De maasstraat heeft deze week MGear de deuren geopend. ...

Versnelde bouw 300 woningen Van Horne Kazerne laat op zich wachten

Ruim 1 miljoen euro is er beschikbaar gesteld door de staat om de versnelde bouw van 300 woningen op...

Aanmelding vrijwilligers jubilerend Huis van Nicolaas gestart

Ondanks dat de zomerse zon nog volop zijn best doet is de organisatie van het Huis van Nicolaas al d...

Met het Munttheater bovenaan zijn verlanglijstje verovert Rida Abouhayan steeds meer podia met zijn grappen

In februari begon hij met stand-up comedy in Amsterdam. Op een open podium nam Rida Abouhayan de mic...