window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Vier mogelijke varianten voor Microhal-locatie op Moesel.

Met een groot of klein MFA, met of zonder woningen

Scenariostudie Moesel Povše &Timmermans | architecten • ingenieurs bv
In 2021 besloot de gemeenteraad van Weert dat er op de locatie van het voormalige microhalcomplex een nieuwe bestemming moest komen. Op deze locatie moet een multifunctionele accomodatie verschijnen. Inwoners en verenigingen van Weert-Zuid moeten hier gebruik van gaan maken.
Jeroen Heijdeman | 12 april 2023 11:50 | Aangepast op 12 april 2023 11:50
Twee locaties waren vooraf geschikt bevonden. De zogenoemde microhalcomplexlocatie en de kerklocatie. Nu de Microhal gesloopt is, is dat de optie die bekeken gaat worden. Ook komen er mogelijk woningen bij die locatie. Een architectenbureau heeft vier schetsen gemaakt hoe volgens hen het gebied er uit kan komen te zien. Die schetsen gaan tussen nu en september onderzocht worden op haalbaarheid. Daarna zal de gemeenteraad er een keuze uit moeten gaan maken.

In optie 1 wordt er een grote multifunctionele accomodatie (MFA) gebouwd. Daarnaast komt er een appartementenblok met vier bouwlagen, gelegen op de hoek van de Nassaulaan / Christinelaan. De parkeergelegenheid is in deze variant maar beperkt. In optie 2 blijven de bouwlagen hetzelfde, komen er dus even zoveel woningen. Wel wordt het MFA kleiner gemaakt, hierdoor is er meer ruimte om te parkeren. Ook zou op de parkeerplaats genoeg plek zijn om een "evenemententent" te plaatsen. Afhankelijk van woningtype zouden hier maximaal 19 appartementen kunnen komen. Verder is er nog een variant te zien waar enkel woningen worden gebouwd. Hier zouden dan 30 appartementen komen. De meeste gebouwen krijgen vier woonlagen, een deel krijgt ook een vijfde laag.

Burgemeester en wethouders zijn enthousiast over deze mogelijkheden op het terrein waar voorheen de microhal lag. Een snelle ontwikkeling zou mogelijk moeten zijn en er zouden kansen zijn voor sociale huurappartementen. Wonen Limburg zou een rol kunnen gaan spelen in de MFA-ontwikkeling. Minpunten aan het plan is de loop van het nieuwe complex naar het winkelcentrum, de beperkte parkeergelegenheid en minder ruimte (voor groen) aan de voorzijde van het nieuw te bouwen gebouw.

Als alles loopt volgens planning zouden de eerste mensen na de zomer van 2025 in het complex kunnen gaan wonen. Het komende jaar gaat gebruikt worden voor voorbereiding zodat in het tweede kartaal van 2024 de gemeenteraad een besluit kan nemen. In de tussentijd gaat de gemeente aan de slag met de variantenstudie van de verschillende scenario's, wordt er overleg gevoerd met Wonen Limburg en worden betrokken en geïnteresseerde omwonenden, gebruikers en beheerders meegenomen in inloopsessies.
Bron: Weerterland Journaal

Lees meer over:

Gemeente Weert|MFA|Moesel|

Lees ook

Weertse Cis (22) leeft haar droom met eigen werken op de Tefaf

Ze is nog niet eens afgestudeerd van de kunstacademie in Maastricht, maar de Weertse Cis Sluijter vi...

Stille Strijd hoeft niet stil te zijn. Impact standbeeld is groot.

Op 26 februari is er op de markt in Weert het beeld ‘’stille strijd’’ onthult. Dit beeld, een in elk...

Ouders Zeb heel dankbaar voor iedere donatie, klein en groot

De actie Red Topper Zeb is in een heel korte periode een gigantisch succes geworden. Voor de 4-jarig...

Volksdansgroep Wertha gaat voor Internationaal volksdansfestival

In september bestaat Volksdansgroep Wertha 50 jaar. Om dat te vieren zijn er plannen om in oktober e...

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...