window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Vakantie voor 600 eindexamenleerlingen in Weert

Nog ruim twee weken wachten op het verlossende telefoontje

De middelbare schoolperiode zit er voor een hoop leerlingen alweer op. Na twee weken vol studie, stress en concentratie zitten de eindexamens er voor de meeste leerlingen op. En daarmee begint voor hen de vakantie.
Jeroen Heijdeman | 29 mei 2023 09:45 | Aangepast op 29 mei 2023 09:45
Zo'n 600 leerlingen hebben in de afgelopen weken hun eindexamen gemaakt. Op Het College in Weert zo'n 135, op de Philips 330 en op het Kwadrant 145, zo laat examencoördinator Han Krekels weten. Een bijzondere periode voor veel leerlingen: "Het is eigenlijk de afsluiting van het aantal jaren dat je op de middelbare school hebt gezeten. Het is spannend, want het gebeurt in een grote zaal. Iedereen, in heel Nederland, maakt op hetzelfde moment hetzelfde examen. Het bepaalt voor een deel datgene wat je hierna gaat doen", aldus Krekels. Ieder jaar zijn er leerlingen die hun examen maken in bijzondere omstandigheden. Han Krekels kan zich nog wel wat herinneren: "Van een leerling waarbij een acute blindedarmontsteking werd geconstateerd, zij maakte haar examen met twee docenten bij haar thuis, tot leerlingen die migraine aanvallen krijgen tijdens het examen."

Op dinsdag 30 mei vinden er nog enkele 'bijzondere' examens plaats. Fries, Russisch, Spaans, Turks en Arabisch komen op die dag nog voorbij. Daarna zijn de examens in heel Nederland voorbij. Op 14 juni krijgen de scholieren te horen of ze geslaagd zijn of niet.
Bron: Weerterland Journaal

Lees meer over:

Eindexamen|LVO Weert|

Lees ook

Hoge slagingspercentages middelbare scholen in Weert en Nederweert

Nu ook de herkansers hun eindexamenuitslag hebben gekregen kan de eindexamen balans opgemaakt worden...

440 leerlingen geslaagd in het Weerterland

Donderdag 9 juni was voor veel middelbare scholieren een spannende dag. Op die dag hoorden zij of ze...