window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Vacature redacteur nieuws

De vijf publieke lokale omroepen in Midden-Limburg werken samen aan de verbetering van hetjournalistieke aanbod in de zeven gemeenten in deze streek. De samenwerking is bedoeld omervaring op te doen met de structuur en werkwijzen van een streekomroep, om hiermee hetfundament te leggen voor één streekomroep. Voor de ontwikkeling van een streekredactie worden de samenwerkende omroepen ondersteund door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. De streekredactie van de omroepen gaat dagelijks lokaal nieuws brengen voor de inwoners van Midden-Limburg.
RTV Midden-Limburg | 21 november 2023 17:30 | Aangepast op 21 november 2023 15:37
De samenwerkende lokale omroepen in Midden-Limburg zijn op zoek naar een redacteur nieuws. 3 formatieplaatsen, ieder 28 – 36 uur per week.

Als redacteur nieuws heb je een geografisch aandachtsgebied binnen Midden-Limburg: de MER-gemeenten (Maasgouw, Echt-Susteren en Roerdalen), het Weerterland (Weert, Nederweert en eengedeelte van Leudal) of groot Roermond (Roermond en een gedeelte van Leudal). Je bent de oren,ogen en het gezicht van de samenwerkende omroepen binnen jouw aandachtsgebied. Dagelijksverzorg je multimediale verslaglegging van nieuws en achtergronden daarbij.
De redacteuren nieuws zijn onderdeel van het team van journalisten dat werkzaam is bij degezamenlijke streekredactie van de lokale omroepen in Midden-Limburg, onder leiding van dehoofdredacteur nieuws. De streekredactie werkt primair vanuit de redactielocatie in Roermond. Alsredacteur ben je daarnaast zoveel als het kan aanwezig in jouw geografisch aandachtsgebied.

Wat ga je doen?
– Het opbouwen en onderhouden van een netwerk van relevante nieuwsbronnen binnen jouwgeografisch aandachtsgebied, zoals bestuurders, maatschappelijke instellingen en betrokkeninwoners;
– Jouw netwerk inzetten voor het opsporen van nieuws en achtergronden;
– Nieuws en achtergronden omzetten in kwalitatieve (geschreven) berichtgeving;
– Zelfstandig nieuwsvideo’s voorbereiden, opnemen en monteren, inclusief het verwerken vandeze video’s in journaalproducten voor de omroepen;
– Samen met jouw collega’s binnen de streekredactie stel je de nieuwsagenda samen;
– Het ondersteunen van vrijwilligers van de omroep(en) binnen jouw geografischaandachtsgebied bij het voorbereiden van nieuwsitems voor hun radio- en tv-programma’s.

Wat verwachten we van jou?
– Een journalistieke opleiding, of op een andere manier de nodige ervaring in het journalistiekevak opgedaan;
– Een nauwkeurige, zelfstandige en proactieve werkhouding;
– HBO werk- en/ of denkniveau;
– Ervaring met het produceren van multimediale berichtgeving in tekst, beeld en gesprokenwoord;
– Mogelijkheid om flexibel te werken, wanneer dat in avonduren of weekend noodzakelijk is;
– Aantoonbare affiniteit met de streek Midden-Limburg;– Ervaring in het werken met MS Office-applicaties en software voor het monteren vanmultimediale nieuwsproducten;
– Goede taal- en schrijfvaardigheid;

Een bestaand netwerk in één van de drie geografische aandachtsgebieden is een pré.

Wat bieden wij?
– Een volledig uitgeruste werkplek in een inspirerende streek;
– Flexibele werktijden;– Mogelijkheden om hybride te werken;
– Een tijdelijke overeenkomst voor in eerste instantie de periode van één jaar (2024);
– Een marktconform salaris, geïnspireerd door de ‘CAO voor het omroeppersoneel’, metbijbehorende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Belangstelling?
Wil jij onze redacteur nieuws voor de MER-gemeenten, het Weerterland óf groot Roermondworden? Solliciteer dan vóór 11 december 2023, door het opsturen van een motivatiebrief encurriculum vitae naar vacatures@rtvmiddenlimburg.nl, t.a.v. Stuurgroep RTV Midden-Limburg.Voor meer informatie over de vacature kun je terecht bij Antoine Huijben, penvoerder namens desamenwerkende lokale omroepen, via 06-51433346. Meer informatie over de vacatureprocedure iste verkrijgen via vacatures@rtvmiddenlimburg.nl.

We gaan uit van het aanstellen van redacteuren in dienst van de Stichting Streekomroep Weert. Eenaanstelling op basis van een overeenkomst van opdracht is bespreekbaar. Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

De samenwerkende lokale omroepen hanteren op dit moment de werknaam RTV Midden-Limburg.Deze werknaam zal te zijner tijd worden vervangen door een definitieve merknaam. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Lees meer over:

Vacature|Redacteur|

Lees ook

Vacature hoofdredacteur nieuws

De vijf publieke lokale omroepen in Midden-Limburg werken samen aan de verbetering van het journalis...