window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Twee Weerter bedrijven onderscheiden als Hofleverancier door Koning Willem-Alexander

De eer gaat naar Wijnhandel Leon Colaris B.V. en Verkoelen Dakspecialisten B.V.

Twee bedrijven in het Weerterland hebben vanaf vandaag het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier" In 2022 bestaan beide bedrijven honderd jaar. Burgemeester Raymond Vlecken deelde vandaag het heuglijke nieuws bij beide bedrijven.
Jeroen Heijdeman | 23 december 2022 16:13 | Aangepast op 23 december 2022 16:13
De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het Predicaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.

Wijnhandel Leon Colaris B.V.
De heer Leon Colaris begon in 1922 en winkel met levensmiddelen en drank waaronder wijn. Deze wijn werd geïmporteerd uit Bordeaux en werd gekocht door met name de gegoede Limburgse families en notabelen. Hiermee werd al snel zijn naam gevestigd als specialist in kwaliteitswijnen. De vanuit het westen afkomstige adviseurs, die adviseerden bij de Limburgse Staatsmijnen werden door Colaris van wijn voorzien. Omdat zij onvoldoende beschikten over opslagruimte voor de wijnen, ontstond de “Kelderservice”; wijn laten rijpen in de kelders van Colaris en op dronk thuis afgeleverd krijgen. Wijnhandel Colaris heeft een trouwe klantenkring in Nederland en België. En al 100 jaar staat een goede relatie, met veel respect voor de klant en voor de wijnmaker, voorop.

Verkoelen Dakspecialisten
Vanaf 1901 komt de naam Verkoelen voor als “leiendekkers” bedrijf in de gemeente Stramproy. In 1922 was de officiële oprichting. Het bedrijf is sindsdien in handen van de familie Verkoelen. Zij hebben in al die jaren een stabiel bedrijf opgebouwd. Een bedrijf dat kwaliteit, vakmanschap en sociaal werkgeverschap altijd hoog in het vaandel had en heeft staan. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot de breedst gecertificeerde dakspecialist van Zuid-Nederland. In 2020 werd het bedrijf gekozen tot aantrekkelijkste werkgever van Midden – Limburg in de categorie MKB.

Op een later moment overhandigt Gouverneur Roemer de oorkonde die bij dit Predicaat hoort aan de directie van beide bedrijven.

Lees ook

Positiviteit is jouw oplossing voor Blue Monday

Blue Monday is de meest depressieve dag van het jaar. Dat zeggen onderzoekers.

Wordt geen slaaf van de natuur

Wordt geen slaaf van de natuur door zelf groenten te kweken, maar laat diezelfde natuur voor je werk...

Plannen randweg Nederweert krijgen verder vorm

Steeds meer wordt er bekend over de plannen van de provincie Limburg en de gemeente Nederweert

Van geel naar blauw; supermarkten op de schop!

Is het verbouwen van een huis spannender dan het verbouwen van van je panden? Ondernemer Stan Heers...

The Masked Zoatmaal op WeertFM TV

Op zaterdag 12 februari om 20.11 uur organiseert V.V. De Zoatmaale uit Stramproy “The Masked Zoatm...

0495KIEST - Kennismaken met: CDA Nederweert

Lijsttrekker Antoine Hekers staat bovenaan de lijst van het CDA Nederweert. Hij vertelt over hun amb...