window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Twee Weerter bedrijven onderscheiden als Hofleverancier door Koning Willem-Alexander

De eer gaat naar Wijnhandel Leon Colaris B.V. en Verkoelen Dakspecialisten B.V.

Twee bedrijven in het Weerterland hebben vanaf vandaag het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier" In 2022 bestaan beide bedrijven honderd jaar. Burgemeester Raymond Vlecken deelde vandaag het heuglijke nieuws bij beide bedrijven.
Jeroen Heijdeman | 23 december 2022 16:13 | Aangepast op 23 december 2022 16:13
De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het Predicaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.

Wijnhandel Leon Colaris B.V.
De heer Leon Colaris begon in 1922 en winkel met levensmiddelen en drank waaronder wijn. Deze wijn werd geïmporteerd uit Bordeaux en werd gekocht door met name de gegoede Limburgse families en notabelen. Hiermee werd al snel zijn naam gevestigd als specialist in kwaliteitswijnen. De vanuit het westen afkomstige adviseurs, die adviseerden bij de Limburgse Staatsmijnen werden door Colaris van wijn voorzien. Omdat zij onvoldoende beschikten over opslagruimte voor de wijnen, ontstond de “Kelderservice”; wijn laten rijpen in de kelders van Colaris en op dronk thuis afgeleverd krijgen. Wijnhandel Colaris heeft een trouwe klantenkring in Nederland en België. En al 100 jaar staat een goede relatie, met veel respect voor de klant en voor de wijnmaker, voorop.

Verkoelen Dakspecialisten
Vanaf 1901 komt de naam Verkoelen voor als “leiendekkers” bedrijf in de gemeente Stramproy. In 1922 was de officiële oprichting. Het bedrijf is sindsdien in handen van de familie Verkoelen. Zij hebben in al die jaren een stabiel bedrijf opgebouwd. Een bedrijf dat kwaliteit, vakmanschap en sociaal werkgeverschap altijd hoog in het vaandel had en heeft staan. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot de breedst gecertificeerde dakspecialist van Zuid-Nederland. In 2020 werd het bedrijf gekozen tot aantrekkelijkste werkgever van Midden – Limburg in de categorie MKB.

Op een later moment overhandigt Gouverneur Roemer de oorkonde die bij dit Predicaat hoort aan de directie van beide bedrijven.

Lees ook

Patrick Huisman hoofdredacteur RTV Midden-Limburg

Het samenwerkingsverband van vijf lokale omroepen in Midden Limburg heeft Patrick Huisman benoemd al...

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...

Aantal treinen door Midden-Limburg blijft overdag en ’s avonds gelijk in concept dienstregeling 2025

Klachten over volle treinen en minder bereikbaarheid met de intercity naar Heerlen. Toch heeft de NS...

99 Uur lang Vastelaovendj-muziek bij WieërtFM

De Vastelaovendj op de stoep en het Weerterland maakt zich op voor 6 dagen feest. Van Stramproy tot ...

Het Pleinfestein 2024 in Nederweert vindt plaats op 16 november

Het Pleinfestein, het geliefde evenement dat afgelopen jaar voor het eerst het vastelaovendjseizoen ...