window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Tegenlicht Meet Up in Weert: Herstel van Vertrouwen in de Journalistiek

De Meet Up belicht het belang van lokale en regionale nieuwsbronnen die dichtbij het vuur staan en cruciaal zijn voor het opbouwen van vertrouwen.

Op donderdag 14 september wordt er in Weert een Tegenlicht Meet Up georganiseerd met als thema ‘Trust Me, I’m a Journalist’, gericht op het herstellen van vertrouwen in de journalistiek. Het evenement, gehouden door Bibliocenter en Theater De Huiskamer, zal lokale en regionale sprekers verwelkomen, waaronder regionale journalisten Christiaan Triebert en Ruben Weekers, en Jeroen Heijdeman van WeertFM.
RTV Midden-Limburg | 4 augustus 2023 16:24 | Aangepast op 4 augustus 2023 16:24
Met de overvloed aan nieuwsberichten in onze huidige samenleving is het moeilijk om te weten welke informatie betrouwbaar is. De Meet Up belicht het belang van lokale en regionale nieuwsbronnen die dichtbij het vuur staan en cruciaal zijn voor het opbouwen van vertrouwen. De sprekers zullen hun inzichten delen over het herstellen van vertrouwen in de journalistiek en de rol die burgers daarbij kunnen spelen.

Christiaan Triebert, onderzoeksjournalist bij The New York Times, is een van de sprekers en won in 2020 twee Pulitzerprijzen voor zijn werk met openbare bronnen om de waarheid te achterhalen.

Ruben Weekers, programmamaker en journalist bij ‘L1Vandaag’, zal zijn ervaringen delen over het presenteren van lokaal nieuws dat van invloed is op mensenlevens.

Jeroen Heijdeman, journalist en programmamaker bij WeertFM, zal spreken over het belang van een kritische blik in nieuwsverslaggeving, het stellen van die ene vraag die in een standaard persbericht niet beantwoord wordt, en het achterhalen van de persoon achter het nieuws.

De Tegenlicht Meet Up biedt een platform voor interactie en discussie over het herstellen van vertrouwen in de journalistiek. Het evenement zal plaatsvinden in Theater de Huiskamer in Weert en wordt voorafgegaan door een uitzending van VPRO Tegenlicht, getiteld ‘Trust Me, I’m a Journalist’.
Bron: RTV Midden-Limburg