window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Team Julian haalt geld op voor onderzoek naar kanker

Vriendengroep zet zich in voor ongeneeslijk zieke vriend

In 2017 kreeg Julian Jacobs vreselijk nieuws. Nadat hij in zijn slaap al een insult had gehad en vervolgens ondraaglijke hoofdpijnen had werd hij door de CT-scan gehaald. Julian werd gediagnosticeerd met een hersentumor. Een Glioblastoom kwaadaardig graad VI.
Jeroen Heijdeman | 25 maart 2023 14:28 | Aangepast op 25 maart 2023 14:28
In 2021 leek het er op dat de tumor verslagen was, totdat scans nieuwe actieve tumorcellen lieten zien. Een nieuwe hersenoperatie volgde in Amsterdam. Julian werd opnieuw bestraald, maar ondanks de bestraling bleek de tumor weer gegroeid te zijn. In december 2022 volgde een nieuwe hersenoperatie. Aansluitend aan deze operatie volgde ook een nieuwe chemobehandeling. In maart van dit jaar is geconstateerd dat ook deze nieuwe chemobehandeling niet goed was aangeslagen. De tumor was verder gegroeid en ook verder uitgezaaid in het hoofd. Om zoveel mogelijk kwaliteit van leven, in zijn laatste periode, te bewaren werd een laatste chemobehandeling afgewezen. Julian wil gaan genieten van zijn laatste maanden.

Zijn vriendengroep, ontstaan bij basketbalclub Jumping Giants in Nederweert, gaat nu iets doen voor Julian. Zij gaan hardlopen voor het goede doel. Op zondag 30 april lopen in Maastricht verschillende teams voor het goede doel in 'The Run To Fight Cancer'. Team Julian loopt 10 kilometer. Zij hebben zich het doel gesteld om 5950 euro op te halen. Dat doel is bereikt, maar de teller kan nog verder oplopen.

Meer lezen over Julian? Of je financiele steentje bijdragen? Bezoek www.teamjulian.nl
Bron: Weerterland Journaal

Lees meer over:

Team Julian|