window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

SV Altweerterheide sleept gemeente Weert voor de rechter

In een geschil om het gebruik van de volledige kleedaccomodatie en de daarbij behorende huurkosten, op het sportpark in Altweerterheide, is nu een volgende stap genomen. SV Altweerterheide heeft de gemeente Weert gedagvaard. Een rechter moet nu gaan beslissen wie van de partijen gelijk heeft.
RTV Midden-Limburg | 31 augustus 2023 19:26 | Aangepast op 31 augustus 2023 19:26
In een eerder stadium werd al duidelijk dat de gemeente Weert en de voetbalvereniging uit Altweerterheide niet op één lijn liggen. Voorheen werden de kleedkamers gedeeld gebruikt door gebruikers van de sporthal en de voetballers van SV Altweerterheide. De voetbalclub wil het alleenrecht op de kleedkamers.

In april 2022 ontving de gemeente Weert een brief namens SV Altweerterheide, verstuurd door een advocatenkantoor, met het verzoek om structureel gebruik te kunnen maken van de kleedkamers. Onder andere door het 7 tegen 7 voetbal zou deze noodzaak gegroeid zijn. Op dat moment lag er een overeenkomst tussen gemeente en sportclub dat de kleedlokalen gedeeld gebruikt worden. Van de vier kleedlokalen kunnen er twee gebruikt worden door de sporthalgebruikers, twee door de voetballers.

Om de voetballers tegemoet te komen heeft de gemeente Weert eind vorig jaar voorgesteld om de huur van de kleedaccomodatie te halveren, daar gaat de voetbalvereniging niet mee akkoord. Bij woorden van hun advocaten stelt zij dat in de overeenkomst gesproken wordt over de verhuur van de kleedaccomodatie, niet de helft daarvan. SV Altweerterheide gaat met gedeeld gebruik niet akkoord en schort de helft van de betaling van de huur op. Zij benadrukken dat het hen niet gaat om een lager huurtarief, maar het kunnen gebruiken van alle kleedkamers. Een voorstel vanuit de vereniging is om bij het exclusieve recht op de kleedkamers, wanneer mogelijk, de kleedkamers te laten gebruiken door anderen.

Nu SV Altweerterheide de gemeente gedagvaard heeft, gaat een rechter een beslissing moeten nemen. Een schikking is hierbij een mogelijkheid. Namens de gemeente gaat Hoeberechts Advocaten het verweer voeren. De gemeente heeft om uitstel van de behandeling van de zaak gevraagd, zodat ze zich kan voorbereiden. Wanneer er een uitspraak komt is niet te zeggen.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees ook

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...

67 deelnemers voor Rogstaekers Optocht 2024

Aan de Groeëte Rogstaekersoptocht in de Weerter Vastelaovendj doen dit jaar 67 deelnemers mee. Het a...

Boôrebroeleft Tungelroy vanaf dit jaar het Boôreduîpsel

Tungelroy neemt per dit jaar afscheid van een 33-jarige traditie. De jaarlijkse Boôrebroeleft op Vas...

Gemeenteraad Weert vergadert voor de eerste keer dit jaar

Voor de eerste keer in 2024 komt de gemeenteraad van Weert samen in vergadering. In de raadszaal tra...

Prins Rik I en Fleur uitgeroepen tot preensenpaar Heiknuiters. “Het moest een keer gebeuren”.

Rik Verhagen en Fleur Janssen zijn gister uitgeroepen tot prinsenpaar van de Heiknuiters in Altweert...