window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Subsidie voor uitbreiding streekomroep Midden-Limburg

De subsidie biedt ondersteuning voor een betere lokale nieuwsvoorziening door professionalisering en schaalvergroting

De samenwerkende lokale omroepen in Midden-Limburg krijgen volgend jaar een flinke bijdrage van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Het gaat om een bedrag van €250.000,- waarmee ze onder meer een aantal journalisten kunnen aantrekken.
RTV Midden-Limburg | 11 september 2023 11:54 | Aangepast op 11 september 2023 11:54
De subsidie is onderdeel van een landelijk project waarbij lokale omroepen worden ondersteund in de overgang naar streekomroepen. Die moeten zorgen voor een betere lokale nieuwsvoorziening door professionalisering en schaalvergroting.
De lokale omroepen ML5, WeertFM, SOL2 en OR6 hebben al sinds enige tijd een gezamenlijke nieuwssite www.rtvmiddenlimburg.nlwaar het nieuws van de individuele omroepen wordt gebundeld. De extra journalisten gaan dit nieuwsaanbod versterken. De gezamenlijke redactie komt in het complex “De Weerstand” in Roermond, waar omroep ML5 gevestigd is.

De lokale omroepen zijn al in gesprek over uitbreiding van hun samenwerking, zodat er ook gezamenlijke televisie- en radioprogramma’s komen. Omdat hier veel meer medewerkers bij betrokken zijn, is dit proces geleidelijker.

Coördinator van het gezamenlijke project is Antoine Huijben van WeertFM. Hij is enthousiast over de financiële impuls. “We hebben hier met mensen van alle omroepen hard aan gewerkt. We geloven in deze samenwerking en willen er een succes van maken. De regionale journalistiek staat al jaren onder druk en wij zien het als onze verantwoordelijkheid als publieke omroepen om te zorgen dat de inwoners verzekerd zijn van belangrijke informatie uit hun omgeving.”

In de provincie Limburg werken nu vier van de vijf streken binnen dit project van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Naast Midden-Limburg zijn dit ook de streken Maastricht/Heuvelland, Parkstad en Noord-Limburg. De vorming van streekomroepen sluit aan op de plannen die staatssecretaris Uslu van Media voor de zomer presenteerde. De uitwerking van deze plannen is, ondanks de val van het kabinet, in de Tweede Kamer niet ‘controversieel’ verklaard.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees ook

1 op 10 jongeren in Midden-Limburg in de jeugdzorg

Een recordaantal jongeren zat het eerste half jaar van 2023 in de jeugdzorg. Dat blijkt uit cijfers ...

Midden-Limburg vraagt 26 miljoen aan het Rijk

De zeven gemeentes van Samenwerking Midden-Limburg (SML) dienen vandaag een voorstel in waarbij ze 2...

Imago urnenveld Boshoverheide krijgt oppepper met Europese subsidie

Met naar schatting 3100 grafheuvels uit de Bronstijd is het urnenveld een belangrijk historisch erfg...

Gemeente Weert deelde ruim 140.000 euro uit aan scholen voor nieuwe initiatieven

Bij de begrotingsbehandeling van 2019 is door de gemeenteraad van Weert geld beschikbaar gesteld voo...

Wethouder van den Heuvel één van de kartrekkers voor de regiodeal in Midden-Limburg

De regiodeal gaat op drie onderwerpen Midden-Limburg stappen vooruit helpen. De transitie van het la...