window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Stramproyse Laura Overwater plaatst zich voor de Champions League Volleybal

De in Weert geboren, in Stramproy woonachtige, Laura Overwater plaatste zich deze week met haar volleybalteam Asterix avo Volley uit Beveren (BE) voor de Champions League van het volleybal. Een fantastische prestatie voor een nog jonge ploeg.
RTV Midden-Limburg | 26 oktober 2023 17:00 | Aangepast op 26 oktober 2023 12:40
Laura Overwater leerde volleyballen in Stramproy, bij Stravoc. Al snel bleek dat ze talent had, toen ze werd geselecteerd voor het Regionaal Trainings Centrum. Om snel stappen te kunnen maken maakt ze de overstap naar VC Weert. Via de jeugd van de club komt ze terecht in het Eredivisieteam in Weert. Vervolgens maakt Laura de overstap naar Alterno in Apeldoorn. Daarna volgde een mooi aanbod uit Belgie, waar ze via Ladies Volley Limburg bij Asterix avo Volley uit Beveren terecht komt.

De verwachtingen in Beveren waren helemaal niet dat plaatsing zou lukken. Van een jong team in de opbouwfase mag niet al te veel verwacht worden. Meerdere toernooien werden gespeeld om tot dit resultaat te komen. Twee weken geleden werd gespeeld in Zagreb, waar 3 wedstrijden gewonnen werden, tegen teams van formaat. Overwater: “Het eerste toernooi was eigenlijk te mooi om waar te zijn. Op ons blaadje heeft nog altijd bovenaan gestaan dat het een grote droom blijft.” Door twee overwinningen deze week was plaatsing dan ook duidelijk. Vandaag (donderdag) wordt nog een wedstrijd gespeeld om te bepalen in welke poule Asterix avo Volley Beveren terecht gaat komen.

De ontlading was groot, toen een bepalende wedstrijd tussen twee tegenstanders afgelopen was. “De ontlading was groot toen Blaj Alba met 3-2 won van Zagreb. We hebben met z’n allen staan springen in de gang van het hotel voor omdat onze droom nu echt realiteit is geworden.”, vertelt Overwater. Een droom komt uit: “al is dat beef er nog niet helemaal. Maar dat komt wel”, sluit Laura Overwater af. Dit seizoen spelen zij in de Champions League.
Laura Overwater Fotograaf: Guy Verbraeken
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

Gemeente Weert|Sport|Volleybal|

Lees ook

Zwembad De IJzeren Man ontvangt €8259 voor mobiele trap

Zwembad De IJzeren Man heeft bij de gemeente Weert een subsidie-aanvraag ingediend voor het plaatsen...

Emelia gaat voor het wereldpodium, maar Weert blijft haar thuisbasis

Ze ging in 2019 naar een concert van Amine, in de Melkweg in Amsterdam. Daar sloeg de vonk over. De ...

Dilemma gemeente Weert rondom hijsen Israëlische vlag

Wereldwijde nieuwsaandacht en oproepen van het publiek naar de politiek, om zich uit te spreken tege...

Binnenstad Weert in Winterse Sferen: Kunstijsbaan en Feestelijke Activiteiten

De decembermaand staat voor de deur. Een maand vol winter, lampjes en gezelligheid. En met de hersta...

Niets is heilig bij heropbouw Weert Marketing

Een gemis aan focus, authenticiteit en historie, in de al aanwezige stukken van de stichting Weert M...

Benoeming Van Gemert als nieuwe wethouder lijkt al in kannen en kruiken

Met het vertrek van Wendy van Eijk naar de Tweede Kamer in Den Haag heeft de gemeente Weert tijdelij...