window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Storm Ciarán: Wat te doen bij stormschade- of overlast?

Code geel geldt voor de Limburgse gemeentes

Vandaag trekt storm Ciarán over Nederland, resulterend in code geel en zware windstoten. Inmiddels zijn de eerste meldingen van stormschade bij de brandweer binnengekomen. De waarschuwing geldt voor het hele land, met uitzondering van enkele noordelijke provincies. In het kustgebied is zelfs code oranje van kracht vanaf 11:00 uur.
RTV Midden-Limburg | 2 november 2023 09:50 | Aangepast op 2 november 2023 09:50
In de ochtend veroorzaakte de harde wind al problemen op de Limburgse wegen, met een vrachtwagen die in de vangrails belandde bij knooppunt Kerensheide. Dit leidde tot een aanzienlijke file op de A2 in zuidelijke richting. Elders, bij Maastricht Aachen Airport, veroorzaakte een ongeval verdere verkeersopstoppingen. De brandweer in Zuid-Limburg heeft tot nu toe vooral te maken met lichte schades door de storm, zonder ernstig lichamelijk letsel.

Bij stormschade is het belangrijk om adequaat te handelen om mogelijke gevolgen te beperken. Als er sprake is van acuut gevaar of spoed, dient men onmiddellijk het alarmnummer 112 te bellen om professionele hulp in te roepen. Als er geen direct levensgevaar is maar de brandweer nodig is, bel dan 0900 0904. Voor situaties waar geen acuut gevaar bestaat, maar er schade is in de openbare ruimte, zoals omgevallen bomen of andere stormschade, is het raadzaam om dit bij de gemeente te melden via het gemeentelijke telefoonnummer.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

Code Geel|