window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Stichting Groen Weert tekent bezwaar aan tegen kap Watercipres

Gemeente Weert reageert nog niet inhoudelijk

Vorige week werd bekend gemaakt dat de gemeente Weert voornemens is om de Watercipres, aan de Oude Hushoverweg, te kappen. Dit zou gebeuren vanuit afspraken die er liggen met de eigenaren van de Wilhelmus Hubertusmolen. Ook zou er goedkeurend overleg hebben plaatsgevonden met Stichting Groen Weert over het verdwjinen van de boom. Stichting Groen Weert laat nu weten bezwaar aan te gaan tekenen.
Jeroen Heijdeman | 3 maart 2023 14:57 | Aangepast op 3 maart 2023 14:57
Op 23 februari schreven we op deze website over de kap van de boom. Ter compensatie van de afgenomen wind door de bebouwing op de Werthaboulevard, zou de Watercipres gekapt worden. Dit was in overeenstemming gegaan met de eigenaar van de Wilhelmus Hubertusmolen. Ook zou de gemeente Weert in het voortraject overleg hebben gevoerd met Stichting Groen Weert. Er zou namelijk een boom voor terugkomen op een andere plek in Weert, binnen de singels.
Met Stichting Groen Weert heeft een overleg plaatsgevonden over de kap van de Watercipres en de eventuele vorm en locatie van compensatie elders binnen de gemeente Weert. Besproken is om één grote boom te planten met een groeiplaats bij voorkeur op een locatie binnen de singel. Hieraan wordt voldaan door de aanplant van de boom op het Collegeplein.
Stichting Groen Weert laat deze week weten bezwaar te gaan maken tegen de kap van de Watercipres. Zij laten weten dat de berichtgeving in de documenten van de Gemeente onjuist is. De stichting Groen Weert vindt dat deze bijzondere boom niet hoeft te wijken om bij nieuwbouw aan de overkant te zorgen voor meer windvang voor de molen. De molen staat in stedelijke omgeving en de bestemming is veranderd naar restaurant. De molen(aar) is voor zijn bestaan niet afhankelijk van de wind.
Op vragen van WeertFM kan de gemeente Weert nu nog geen antwoord geven. Een woordvoerder laat weten: "Er heeft overleg plaatsgevonden met Stichting Groen Weert. Maar dat dat niet wil zeggen dat er geen bezwaar kan worden gemaakt. Bij het indienen van een bezwaar wordt de gebruikelijke procedure gevolgd. Het is te vroeg om verder te reageren." Of het bezwaar al is ingediend en hoe er is gereageerd op de berichtgeving van Stichting Groen Weert is onduidelijk, daar wordt niet op gereageerd.
Bron: Weerterland Journaal

Lees meer over:

Gemeente Weert|

Lees ook

Weertse Cis (22) leeft haar droom met eigen werken op de Tefaf

Ze is nog niet eens afgestudeerd van de kunstacademie in Maastricht, maar de Weertse Cis Sluijter vi...

Stille Strijd hoeft niet stil te zijn. Impact standbeeld is groot.

Op 26 februari is er op de markt in Weert het beeld ‘’stille strijd’’ onthult. Dit beeld, een in elk...

Ouders Zeb heel dankbaar voor iedere donatie, klein en groot

De actie Red Topper Zeb is in een heel korte periode een gigantisch succes geworden. Voor de 4-jarig...

Volksdansgroep Wertha gaat voor Internationaal volksdansfestival

In september bestaat Volksdansgroep Wertha 50 jaar. Om dat te vieren zijn er plannen om in oktober e...

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...