window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Stichting Groen Weert tekent bezwaar aan tegen kap Watercipres

Gemeente Weert reageert nog niet inhoudelijk

Vorige week werd bekend gemaakt dat de gemeente Weert voornemens is om de Watercipres, aan de Oude Hushoverweg, te kappen. Dit zou gebeuren vanuit afspraken die er liggen met de eigenaren van de Wilhelmus Hubertusmolen. Ook zou er goedkeurend overleg hebben plaatsgevonden met Stichting Groen Weert over het verdwjinen van de boom. Stichting Groen Weert laat nu weten bezwaar aan te gaan tekenen.
Jeroen Heijdeman | 3 maart 2023 14:57 | Aangepast op 3 maart 2023 14:57
Op 23 februari schreven we op deze website over de kap van de boom. Ter compensatie van de afgenomen wind door de bebouwing op de Werthaboulevard, zou de Watercipres gekapt worden. Dit was in overeenstemming gegaan met de eigenaar van de Wilhelmus Hubertusmolen. Ook zou de gemeente Weert in het voortraject overleg hebben gevoerd met Stichting Groen Weert. Er zou namelijk een boom voor terugkomen op een andere plek in Weert, binnen de singels.
Met Stichting Groen Weert heeft een overleg plaatsgevonden over de kap van de Watercipres en de eventuele vorm en locatie van compensatie elders binnen de gemeente Weert. Besproken is om één grote boom te planten met een groeiplaats bij voorkeur op een locatie binnen de singel. Hieraan wordt voldaan door de aanplant van de boom op het Collegeplein.
Stichting Groen Weert laat deze week weten bezwaar te gaan maken tegen de kap van de Watercipres. Zij laten weten dat de berichtgeving in de documenten van de Gemeente onjuist is. De stichting Groen Weert vindt dat deze bijzondere boom niet hoeft te wijken om bij nieuwbouw aan de overkant te zorgen voor meer windvang voor de molen. De molen staat in stedelijke omgeving en de bestemming is veranderd naar restaurant. De molen(aar) is voor zijn bestaan niet afhankelijk van de wind.
Op vragen van WeertFM kan de gemeente Weert nu nog geen antwoord geven. Een woordvoerder laat weten: "Er heeft overleg plaatsgevonden met Stichting Groen Weert. Maar dat dat niet wil zeggen dat er geen bezwaar kan worden gemaakt. Bij het indienen van een bezwaar wordt de gebruikelijke procedure gevolgd. Het is te vroeg om verder te reageren." Of het bezwaar al is ingediend en hoe er is gereageerd op de berichtgeving van Stichting Groen Weert is onduidelijk, daar wordt niet op gereageerd.
Bron: Weerterland Journaal

Lees meer over:

Gemeente Weert|

Lees ook

College B&W Weert wilt 5 miljoen euro voor aankoop grond

In een periode waar kansen voor aankoop van grond zich maar kort voordoen, willen burgemeester en we...

Grenspark Kempen~Broek aangewezen tot UNESCO Mens- en Biosfeergebied

Na 7 jaar is het gelukt. Grenspark Kempen~Broek is aangewezen als een van de 22 Mens -en Biosfeer ge...

Prijzen Kermis Weert vielen mee volgens bezoekers en attractiehouders

Het laatste geld stroomde gisteravond binnen bij de attractiehouders op de kermis in Weert. De prijz...

Weert Kermis Wordt Wakker: Wekdienst voor dinsdag 26 september

Dag 5 van Kermis Weert 2023 is daar. Vanaf 12:30 gaan de attracties weer open en kan het publiek wee...

Laatste kermismis voor Deken Franken

De zondagmorgen van Kermis Weert staat in het teken van de Kermismis, om 11:00 uur bij de botsauto's...

Weert Kermis Wordt Wakker. Wekdienst voor zondag 24 september

Het Kermisweekend is in volle gang. Het Weerterland wordt wakker en maakt zich op voor de derde dag ...