window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Sportpark De Moeësdiêk: “De ideale plek voor een trainingskamp”.

In de voetbalwereld is de winterstop al even aangebroken. Voor profclubs betekende dat, dat de winterse trainingskampen van start gingen. In week 1 reizen de voetballers met hun staf af naar zonnige bestemmingen om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. De vrouwen van Jong PSV blijven in Nederland en brachten hun trainingskamp door dichter bij huis, namelijk in Weert. Op het sportpark van VV DESM trainden de voetbalsters van de Eerste Divisie, twee dagen.
RTV Midden-Limburg | 9 januari 2024 13:38 | Aangepast op 9 januari 2024 13:38
20 januari markeert de aanvang van het volgende hoofdstuk van het seizoen, en in voorbereiding hierop begeven de vrouwen van Jong PSV zich naar een intensief trainingskamp. Na het afronden van de eerste seizoenshelft, waarin zij de competitie en de kwaliteiten van hun tegenstanders hebben leren kennen, streeft Mark den Brok, de hoofdtrainer van Jong PSV vrouwen, ernaar de speelsters verder te ontwikkelen.

"Samen met mijn collega's evalueren we grondig de analyses van de wedstrijden voor de winterstop. Op basis daarvan bepalen we de accenten die we zullen leggen tijdens het trainingskamp," deelt Den Brok enthousiast. Volgens hem ligt de focus op het verbeteren van het aanvalsspel. Gedurende het trainingskamp wordt er intensief geoefend op aanvallende strategieën, aangezien dit een hoge mate van concentratie vereist.
"Normaal gesproken trainen we altijd in Eindhoven, maar een trainingskamp hier voelt echt anders. Hoewel we nog steeds samen zijn, straalt deze plek een serene rust uit, wat het ideaal maakt voor onze voorbereiding," voegt Den Brok toe.

Daarnaast hecht hij veel waarde aan het feit dat zijn speelsters gedurende enkele dagen intensief met elkaar optrekken. Volgens Den Brok is het van groot belang dat het team quality time met elkaar doorbrengt, omdat een positieve sfeer buiten het veld bijdraagt aan succesvolle prestaties op het speelveld. Hij benadrukt dat het opbouwen van een goede teamdynamiek en onderlinge verbondenheid essentieel zijn voor een cohesief en succesvol team. Het geloof in elkaar en een gezonde teamgeest kunnen volgens hem het verschil maken tijdens wedstrijden.

Lees meer over:

DESM|Gemeente Weert|PSV|

Lees ook

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...

67 deelnemers voor Rogstaekers Optocht 2024

Aan de Groeëte Rogstaekersoptocht in de Weerter Vastelaovendj doen dit jaar 67 deelnemers mee. Het a...

Boôrebroeleft Tungelroy vanaf dit jaar het Boôreduîpsel

Tungelroy neemt per dit jaar afscheid van een 33-jarige traditie. De jaarlijkse Boôrebroeleft op Vas...

Gemeenteraad Weert vergadert voor de eerste keer dit jaar

Voor de eerste keer in 2024 komt de gemeenteraad van Weert samen in vergadering. In de raadszaal tra...

Prins Rik I en Fleur uitgeroepen tot preensenpaar Heiknuiters. “Het moest een keer gebeuren”.

Rik Verhagen en Fleur Janssen zijn gister uitgeroepen tot prinsenpaar van de Heiknuiters in Altweert...