window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

SJG Weert nog steeds aan het onderhandelen met zorgverzekeraars voor contracten 2023

Patiënten met budgetpolis mogelijk extra kosten bij behandelingen en afspraken

De onderhandelingen tussen SJG Weert en verschillende zorgverzekeraars over vergoedingen voor zorg in 2023 verlopen moeizaam. Hoewel er meerjarige overeenkomsten zijn gesloten met a.s.r., CZ, DSW, en ENO, is er nog geen contract met Caresq, ONVZ en sommige budgetpolissen van andere zorgverzekeraars. Dit kan mogelijk extra kosten betekenen voor patiënten met een budgetpolis die behandelingen of afspraken hebben bij SJG Weert.
Lars van der Werf | 3 maart 2023 16:28 | Aangepast op 3 maart 2023 16:28
SJG Weert geeft aan dat sommige verzekeraars vooralsnog geen passende compensatie bieden voor stijgende kosten van het ziekenhuis, zoals energie, CAO en inflatie. Ook komt het voor dat verzekeraars geleverde zorg niet of slechts deels betalen, terwijl het ziekenhuis wel veel kosten maakt om deze zorg te bieden aan patiënten.

Voor patiënten kan dit betekenen dat zij extra kosten moeten betalen als ze een budgetpolis hebben en behandelingen of afspraken hebben bij SJG Weert. Dit geldt echter niet voor spoedzorg, waarbij verzekerden met een budgetpolis gewoon terecht kunnen bij het ziekenhuis.

Het is daarom belangrijk dat patiënten bij het kiezen van een zorgverzekering goed opletten of hun verzekeraar een contract heeft met het ziekenhuis waar ze behandeld willen worden. Als dit niet het geval is, ontvangen zij de rekening voor hun ziekenhuiszorg zelf thuis.

Als patiënten vragen hebben over de vergoeding van hun afspraak, onderzoek of behandeling, kunnen zij terecht bij hun zorgverzekeraar. Voor CZ-verzekerden die behandelingen willen ondergaan bij SJG Weert in 2023, is het raadzaam om contact op te nemen met de verzekeraar om te weten te komen of de behandeling vergoed zal worden.

Het volledige overzicht van verzekeraars is te lezen op de website van het SJG Weert.
Bron: SJG Weert

Lees ook

Acht Vastelaovendj-kindjes geboren in het SJG

Waar het hele Weerterland feest vierde in de kroeg, op straat of op het plein was het een drukte van...

Een terugblik op 2022 vanuit het SJG Weert

Het jaar zit er bijna op, het terugblikken op 2022 is begonnen. Voor het SJG Weert een bewogen jaar....

SJG Weert scoort laag in financieel BDO rapport, maar maakt zich geen zorgen

Het SJG Weert scoort slecht in het jaarlijkse BDO rapport. Het rapport waarin BDO de ziekenhuizen on...

Meer data nodig voor besluit over Spoed Eisende Hulp-zorg

Er zijn te weinig data beschikbaar over de organisatie van de spoedeisende hulp in Nederland om te k...