window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Situatie Bee-j Bertje blijft uitzichtloos, zelfs na gesprek met de wethouder

Verenigingen in Laar blijven zich ernstige zorgen maken

De situatie op Laar is schrijnend. En daar lijkt voor de verenigingen weinig uitzicht te komen. Deze week vond er een gesprek plaats tussen verenigingen, uitbater Henk Broods en wethouder Steinbach. Die gesprekken hebben tot nu toe nog geen resultaten opgeleverd.
Jeroen Heijdeman | 7 april 2023 19:31 | Aangepast op 7 april 2023 19:31
Maanden geleden heeft uitbater Henk Broods zich al gemeld. Het kon niet meer. Broods houdt de huur voor de verenigingen uit Laar laag. Hiervoor ontvangt hij vanuit de gemeente een compensatie, via de Dorpsraad Laar. Door die compensatie kan de huur laag blijven en blijft het voor de verenigingen betaalbaar. Alleen is die compensatie voor hem op dit moment niet voldoende. Door de inflatie en andere gestegen kosten houdt de uitbater er niets meer aan over. Zijn ultimatum: per 1 april sluiten de deuren voor de verenigingen. Tot er een oplossing gevonden is.

In de raadsvergadering van 22 maart drongen alle partijen er unaniem op aan dat het college van burgemeester en wethouders op heel korte termijn in overleg moest gaan met de dorpsraad en ondernemer Broods om te komen tot een oplossing ten behoeve van de verenigingen. Die gesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden. Op 3 maart zijn verenigingen en de Dorpsraad Laar op gesprek geweest en op dinsdag 4 april is Broods in gesprek gegaan. Tot op heden volgens Broods nog zonder concrete oplossingen: "Het gesprek met de wethouder heeft niets opgeleverd. Ze zou op korte termijn terug komen met een antwoord. Er moest eerst teruggeschakeld worden. Hoe lang dat gaat duren, dat weet ik ook niet." Broods voelt zich enorm gesteund door de verenigingen en ziet ook in dat het over hun toekomst gaat.

Jan Pleunis en Ton Timmermans, respectievelijk bestuurslid en voorzitter van de ouderenvereniging op Laar zien het somber in. Pleunis: "De toekomst ziet er bijzonder slecht uit. Als je ziet dat wij 200 leden hebben, vallen er met het verdwijnen van Bee-j Bertje een hoop activiteiten weg voor ons. Het heel sociale gebeuren wat wij hier hebben wordt ons ontnomen. Wij kunnen nergens naartoe." Voorzitter van de ouderenvereniging St. Sebastinaus, Ton Timmermans, is ook duidelijk: "Ze laten ons verrekken. Met deze raad moeten we vooruit, maar we voelen ons geschoffeerd. De wethouder blijkt daarnaast totaal niet op de hoogte van wat er speelt." Timmermans vindt dat er een spelletje wordt gespeeld met de verenigingen, de dorpsraad en de uitbater.

Namens de gemeente waren vrijdagmiddag woordvoerder en wethouder niet meer bereikbaar voor commentaar.
Bron: Weerterland Journaal

Lees meer over:

Bee-j Bertje|Gemeente Weert|

Lees ook

Kerst in het Weerterland

Hoe wordt kerst gevierd? Ga mee langs verschillende huizen in het Weerterland.

Verkeersonderhoud in Weert

Vanaf 31 januari wordt er op verschillende plekken in het Weerterland weer onderhoud uitgevoerd aan ...

Jongens A1 Rapiditas richting het kampioenschap

De jongens t/m 18 jaar van Rapiditas doen het voortvarend in de competitie. Zij spelen de komende we...

Grote en bekende namen komen naar het Munttheater

Zo vlak voor de zomer komt ieder jaar het nieuwe theaterprogramma uit. Zo ook in Weert. We komen te ...

In Weert nieuwe naam voor City Marketing Weert

Het city marketing team van Weert is compleet. Met de start van een office manager deze week kan het...

Uitkomst onderzoek stadsbruglocatie komt dichterbij; deel van de oppositie blikt vooruit

De uitkomsten van de windvanganalyse voor het gebied rondom de stadsbrug worden naar verwachting in ...