window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Situatie Bee-j Bertje blijft uitzichtloos, zelfs na gesprek met de wethouder

Verenigingen in Laar blijven zich ernstige zorgen maken

De situatie op Laar is schrijnend. En daar lijkt voor de verenigingen weinig uitzicht te komen. Deze week vond er een gesprek plaats tussen verenigingen, uitbater Henk Broods en wethouder Steinbach. Die gesprekken hebben tot nu toe nog geen resultaten opgeleverd.
Jeroen Heijdeman | 7 april 2023 19:31 | Aangepast op 7 april 2023 19:31
Maanden geleden heeft uitbater Henk Broods zich al gemeld. Het kon niet meer. Broods houdt de huur voor de verenigingen uit Laar laag. Hiervoor ontvangt hij vanuit de gemeente een compensatie, via de Dorpsraad Laar. Door die compensatie kan de huur laag blijven en blijft het voor de verenigingen betaalbaar. Alleen is die compensatie voor hem op dit moment niet voldoende. Door de inflatie en andere gestegen kosten houdt de uitbater er niets meer aan over. Zijn ultimatum: per 1 april sluiten de deuren voor de verenigingen. Tot er een oplossing gevonden is.

In de raadsvergadering van 22 maart drongen alle partijen er unaniem op aan dat het college van burgemeester en wethouders op heel korte termijn in overleg moest gaan met de dorpsraad en ondernemer Broods om te komen tot een oplossing ten behoeve van de verenigingen. Die gesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden. Op 3 maart zijn verenigingen en de Dorpsraad Laar op gesprek geweest en op dinsdag 4 april is Broods in gesprek gegaan. Tot op heden volgens Broods nog zonder concrete oplossingen: "Het gesprek met de wethouder heeft niets opgeleverd. Ze zou op korte termijn terug komen met een antwoord. Er moest eerst teruggeschakeld worden. Hoe lang dat gaat duren, dat weet ik ook niet." Broods voelt zich enorm gesteund door de verenigingen en ziet ook in dat het over hun toekomst gaat.

Jan Pleunis en Ton Timmermans, respectievelijk bestuurslid en voorzitter van de ouderenvereniging op Laar zien het somber in. Pleunis: "De toekomst ziet er bijzonder slecht uit. Als je ziet dat wij 200 leden hebben, vallen er met het verdwijnen van Bee-j Bertje een hoop activiteiten weg voor ons. Het heel sociale gebeuren wat wij hier hebben wordt ons ontnomen. Wij kunnen nergens naartoe." Voorzitter van de ouderenvereniging St. Sebastinaus, Ton Timmermans, is ook duidelijk: "Ze laten ons verrekken. Met deze raad moeten we vooruit, maar we voelen ons geschoffeerd. De wethouder blijkt daarnaast totaal niet op de hoogte van wat er speelt." Timmermans vindt dat er een spelletje wordt gespeeld met de verenigingen, de dorpsraad en de uitbater.

Namens de gemeente waren vrijdagmiddag woordvoerder en wethouder niet meer bereikbaar voor commentaar.
Bron: Weerterland Journaal

Lees meer over:

Bee-j Bertje|Gemeente Weert|

Lees ook

Zwembad De IJzeren Man ontvangt €8259 voor mobiele trap

Zwembad De IJzeren Man heeft bij de gemeente Weert een subsidie-aanvraag ingediend voor het plaatsen...

Emelia gaat voor het wereldpodium, maar Weert blijft haar thuisbasis

Ze ging in 2019 naar een concert van Amine, in de Melkweg in Amsterdam. Daar sloeg de vonk over. De ...

Dilemma gemeente Weert rondom hijsen Israëlische vlag

Wereldwijde nieuwsaandacht en oproepen van het publiek naar de politiek, om zich uit te spreken tege...

Binnenstad Weert in Winterse Sferen: Kunstijsbaan en Feestelijke Activiteiten

De decembermaand staat voor de deur. Een maand vol winter, lampjes en gezelligheid. En met de hersta...

Niets is heilig bij heropbouw Weert Marketing

Een gemis aan focus, authenticiteit en historie, in de al aanwezige stukken van de stichting Weert M...

Benoeming Van Gemert als nieuwe wethouder lijkt al in kannen en kruiken

Met het vertrek van Wendy van Eijk naar de Tweede Kamer in Den Haag heeft de gemeente Weert tijdelij...