window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Ruud Gelissen is een Weerter succesverhaal in Tilburg

Een broedplaats voor de startende creatieve ondernemer. Misschien ook wel in Weert

Ruud Gelissen
Een Weerter jong met een succesverhaal in Tilburg, dat is Ruud Gelissen. Hij verhuisde na z'n studie naar Tilburg en zette daar Enter Creative Hub op, een broedplaats voor startende creatieve ondernemers. Het opzetten ging niet zonder slag of stoot en ontstond vanuit een noodzaak, maar nu is het een succesverhaal.
Jeroen Heijdeman | 27 februari 2023 16:30 | Aangepast op 27 februari 2023 15:15
Ruud startte na zijn studie Creatieve Economie met twee vrienden een bedrijfje op: "Wij verzorgden voor de coronaperiode de randprogrammering rondom festivals door heel Nederland. Ons concept heet Beerpong XXL, een levensgroot Beerpong spel met cheerleaders en scheidsrechters. Onze agenda ging van vol naar leeg en ik moest op zoek naar een nieuwe inkomstenbron." Ruud ging aan de slag met het bouwen van meubels en zocht daar een werkplaats voor. Maar om in Tilburg een kleine ruimte te vinden, die niet voor een lange periode gehuurd hoeft te worden was een flinke opgave. En zo ontstond wat voor veel ondernemers geldt: Als het er niet is, dan moet ik het zelf maar opzetten.

Een startbudget was er niet en dus werd de hulp van anderen ingeschakeld: "In februari 2021 heb ik het kenbaar gemaakt aan de wereld en toen ben ik met een crowdfund gestart." Er moest minimaal 45.000 euro worden opgehaald om te kunnen starten. Een bedrag wat inmiddels is opgelopen tot meer dan 80.000 euro. De start van Enter Creative Hub werd gemaakt in een groot pand in Tilburg van 2700 vierkante meter. Ruud is trots op z'n concept: "Enter Creative Hub is een broedplaats in Tilburg voor startende creatieve ondernemers. Waar deze ondernemers hun bedrijf kunnen beginnen of laten doorgroeien naar een volgende fase. Een plek waar veel gezamenlijk word geregeld zodat je als beginnend ondernemer niet op alles hoeft te focussen maar alleen op het laten groeien van het bedrijf. Iedere ondernemer kan op het moment een werkplek/werkplaats op maat krijgen voor zijn bedrijf. Of het nu 10m2 of 40m2 is, alles is mogelijk bij ENTER Creative Hub. De ondernemers hebben allemaal een creatief of maak bedrijf, waar creatief een breed begrip is. Er zitten op het moment al houtbewerkers, een camperbouwer, glas in lood maker,  leerbewerker, sieradenmaker, zangdocent, LP (vinyl) handelaar, fotostudio’s en nog veel meer."

Ruud ziet de gelijkenissen tussen 'zijn' Enter Creative Hub en het Cwartier in Weert: "Het Cwartier is wel meer op kantoor/werkruimte gefocust en niet op de werkplaatsen en makers zoals ENTER Creative Hub. Maar het is een plek waar ondernemers kunnen werken en de verbinding met elkaar kunnen opzoeken." De reacties in Tilburg zijn goed: "Of het nu ondernemers, mensen uit de buurt, vrienden of mensen van de gemeente zijn, iedereen is positief. Ik ben het enkel nog niet van de daken aan het schreeuwen, we zitten nog midden in de ontwikkelfase en er is nog genoeg te doen."

Het festivalseizoen komt er weer aan en dus gaat het Beerpong XXL ook weer opgestart worden. Ruud is Weert in ieder geval nog niet vergeten: "Wie weet, als er vraag is naar dit concept en er is in Weert een mooi pand beschikbaar, dan kom ik in Weert een ENTER opzetten.

Lees ook

College B&W Weert wilt 5 miljoen euro voor aankoop grond

In een periode waar kansen voor aankoop van grond zich maar kort voordoen, willen burgemeester en we...

Grenspark Kempen~Broek aangewezen tot UNESCO Mens- en Biosfeergebied

Na 7 jaar is het gelukt. Grenspark Kempen~Broek is aangewezen als een van de 22 Mens -en Biosfeer ge...

Prijzen Kermis Weert vielen mee volgens bezoekers en attractiehouders

Het laatste geld stroomde gisteravond binnen bij de attractiehouders op de kermis in Weert. De prijz...

Weert Kermis Wordt Wakker: Wekdienst voor dinsdag 26 september

Dag 5 van Kermis Weert 2023 is daar. Vanaf 12:30 gaan de attracties weer open en kan het publiek wee...

Laatste kermismis voor Deken Franken

De zondagmorgen van Kermis Weert staat in het teken van de Kermismis, om 11:00 uur bij de botsauto's...

Weert Kermis Wordt Wakker. Wekdienst voor zondag 24 september

Het Kermisweekend is in volle gang. Het Weerterland wordt wakker en maakt zich op voor de derde dag ...