window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Rustige en prikkelarme kermis in Nederweert op 29 augustus

Tijdens deze speciale middag, die plaatsvindt van 13.00 uur tot 16.00 uur, wordt er een serene en plezierige kermisomgeving gecreëerd

In een voortdurende inzet om inclusiviteit te bevorderen en een aangename ervaring te bieden aan alle inwoners, ongeacht hun prikkelgevoeligheid, slaat de gemeente Nederweert op dinsdag 29 augustus voor de achtste keer de handen ineen met kermisexploitanten om een bijzondere prikkelarme kermismiddag te organiseren.
RTV Midden-Limburg | 9 augustus 2023 10:15 | Aangepast op 9 augustus 2023 10:15
Tijdens deze speciale middag, die plaatsvindt van 13.00 uur tot 16.00 uur, wordt er een serene en plezierige kermisomgeving gecreëerd. Lampen zullen worden gedimd, geluidseffecten en muziek worden tot een minimum beperkt en attracties zullen op een rustiger tempo draaien. Gemeentelijke medewerkers staan klaar om te assisteren bij het in- en uitstappen.

Burgemeester Birgit Op de Laak zal om 13.00 uur op het Raadhuisplein iedereen welkom heten en de prikkelarme kermis officieel openen. Dit jaar zijn de cliënten van PSW en de kinderen van PGZ en hun begeleiders door de gemeente en kermisexploitanten uitgenodigd als ‘VIPs’. Voor hen is er gratis toegang tot alle attracties en staat er na afloop een heerlijke versnapering klaar bij de poffertjessalon. Elk jaar wordt er een andere doelgroep gekozen om als VIP te verwelkomen. Voor andere bezoekers geldt dat de kosten voor attracties en versnaperingen voor eigen rekening zijn.

Op de website van de Gemeente Nederweert benadrukt Burgemeester Op de Laak: “We nodigen iedereen uit die normaal gesproken overprikkeld raakt door felle lichten, harde muziek en andere geluiden om naar de prikkelarme kermis te komen. Onze kermisexploitanten spannen zich in om voor iedereen een geweldige kermiservaring te verzorgen. Laten we samen van deze gezellige middag genieten."
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

Kermis Nederweert|Prikkels|

Lees ook

Weert Kermis Wordt Wakker: Wekdienst voor maandag 25 september

Kermismaandag 25 september is aangebroken. Via WeertFM blijf je weer op de hoogte van alles wat er o...

Nederweert en Budschop in feeststemming: nog 10 dagen tot de kermis!

De opwinding stijgt in Nederweert en Budschop, want van vrijdag 25 tot en met dinsdag 29 augustus st...