window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Prijzen Kermis Weert vielen mee volgens bezoekers en attractiehouders

‘’In Leiden kost een kaartje 25 euro"

Foto: Wes van Renswouw Fotografie
Het laatste geld stroomde gisteravond binnen bij de attractiehouders op de kermis in Weert. De prijzen zijn voor het eerst sinds jaren gemiddeld met 33 cent verhoogd, zoals gemeld door 1Limburg. Desondanks zijn de bezoekers van deze kermis over het algemeen tevreden. Ze beschouwen het als betaalbaar, vooral in vergelijking met kermissen in andere steden.
RTV Midden-Limburg | 28 september 2023 12:15 | Aangepast op 28 september 2023 12:15
De prijsverhoging heeft twee oorzaken. Tonny Kroon, een medewerker bij de ‘Airborne’ (de hogere variant van de Booster), licht toe: “Alles wordt eigenlijk steeds duurder. Zowel stroom als de diesel voor de vrachtwagens om hierheen te rijden zijn duurder geworden.” Hij merkt echter op dat de prijzen in bijvoorbeeld Leiden hoger zijn. “Daar kost een ticket voor de Airborne 25 euro, terwijl het in Weert slechts vijf euro kost.”

Dit is ook het maximale bedrag dat de attractiehouders vragen. Het goedkoopste kaartje dat je in Weert kunt krijgen, kost 1,80 euro. Melissa (22) valt dit ook op: “Ik vind de prijzen in Weert altijd redelijk normaal als ik ze vergelijk met die van andere kermissen waar ik naartoe ga. Die zijn vaak veel hoger.”

Deze mening wordt ook gedeeld door Sylvi (54). Zij vindt 3 euro voor grootschalige attracties, zoals ‘Toxic’, een redelijke prijs. Een groep jongens van ongeveer 11 jaar oud is het daarmee eens en is dan ook druk bezig met de gokkasten. Daarnaast maakten zij allemaal ritjes in de Airborne, die vijf euro kost.

Er zijn echter ook enkele tegengeluiden van bezoekers. Fien (13), vindt de kermis duurder dan vorig jaar. Ze geeft toe dat dit voor haar niet veel uitmaakt omdat haar ouders betalen. “Als dat niet het geval zou zijn, zou ik waarschijnlijk voorzichtiger zijn en minder vaak naar de kermis gaan.” José (71), die met haar kleinkinderen op stap is, zegt dat het allemaal draait om goed omgaan met geld. “Ik had ieder kleinkind een tientje gegeven; op die manier houd je de kosten in de hand.”

Afval
Wat naast de geldlaadjes ook vol zit deze kermis zijn de prullenbakken. Toch hebben ook hier niet veel mensen last van. Melissa kaart bijvoorbeeld de inlever punten van blikjes voor statiegeld aan, die bij sommige attracties staan, om afval tegen te gaan. Helmi (61), vind dat het redelijk goed opgeruimd is. ‘’Er lag weinig afval op de grond.’’
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

Kermis|Gemeente Weert|

Lees ook

Zwembad De IJzeren Man ontvangt €8259 voor mobiele trap

Zwembad De IJzeren Man heeft bij de gemeente Weert een subsidie-aanvraag ingediend voor het plaatsen...

Emelia gaat voor het wereldpodium, maar Weert blijft haar thuisbasis

Ze ging in 2019 naar een concert van Amine, in de Melkweg in Amsterdam. Daar sloeg de vonk over. De ...

Dilemma gemeente Weert rondom hijsen Israëlische vlag

Wereldwijde nieuwsaandacht en oproepen van het publiek naar de politiek, om zich uit te spreken tege...

Binnenstad Weert in Winterse Sferen: Kunstijsbaan en Feestelijke Activiteiten

De decembermaand staat voor de deur. Een maand vol winter, lampjes en gezelligheid. En met de hersta...

Niets is heilig bij heropbouw Weert Marketing

Een gemis aan focus, authenticiteit en historie, in de al aanwezige stukken van de stichting Weert M...

Benoeming Van Gemert als nieuwe wethouder lijkt al in kannen en kruiken

Met het vertrek van Wendy van Eijk naar de Tweede Kamer in Den Haag heeft de gemeente Weert tijdelij...