window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Oud-gedeputeerde Geert Gabriëls (GL) trots op resultaten natuur, milieu en erfgoed

De plannen voor de nieuwe coalitie in Limburg zijn rond. De nieuwe samenwerking tussen BBB, CDA, VVD, SP en PvdA gaat de komende jaren de lijnen uitzetten in het Limburgse. In dat rijtje geen plek voor GroenLinks, de partij van Weertenaar Geert Gabriëls. Hij verliest zijn plek als gedeputeerde.
RTV Midden-Limburg | 13 juni 2023 07:25 | Aangepast op 13 juni 2023 07:25
In juni 2021 werd Geert Gabriëls voorgesteld als nieuwe gedeputeerde voor de provincie Limburg. Na een jarenlange termijn als wethouder in Weert maakte hij de overstap naar het provinciehuis in Maastricht. Hier werd hij gedeputeerde op de portefeuille natuur, milieu en erfgoed. Bij de laatste verkiezingen ontving Gabriëls een hoop stemmen, de meeste in Weert, en kreeg GroenLinks 4 zetels. Hij had zelf nog goede hoop op een nieuwe termijn als gedeputeerde, maar dat zat er voor hem niet in.

“Ik vind dat wel heel jammer”, laat Gabriëls weten. “Ik heb mijn hand uitgestoken naar alle partijen voor een vernieuwde samenwerking, maar het zat er helaas niet in”, aldus de Weerter politicus. “Op het gebied van stikstof, het helpen van boeren en het gezond maken van de natuur was Limburg net goed bezig en liepen we voorop in Nederland. Ik had ook veel zin om mijn passie voor Limburg op het gebied van erfgoed en monumenten te blijven uitdragen maar nu moet ik op zoek naar een nieuwe baan”, voegt hij er grappend aan toe.
Gabriels is trots op wat hij in een korte periode voor mekaar heeft gekregen en bewaart mooie herinneringen aan zijn periode als gedeputeerde in Maastricht. Hij blijft in de Provinciale Staten en blijft voorlopig dus nog actief in de Limburgse politiek.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

Geert Gabriels|

Lees ook

Geert Gabriëls en Wendy van Eijk klaar voor Den Haag

Woensdag 22 november dan is het zover. De stembussen gaan open en in heel Nederland wordt gestemd op...

Gabriëls en Van Eijk op verkiesbare plekken bij Tweede Kamerverkiezingen

De Tweede Kamer kan vanaf november twee Weertenaren rijker zijn. Als de peilingen correct zouden zij...

Als Geert Gabriëls niet terugkeert als gedeputeerde sluit hij een terugkeer naar het onderwijs niet uit

Afgelopen week werden de provinciale statenleden van Limburg geïnstalleerd. Vier van hen, afkomstig ...