window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Oplossing gevonden voor situatie Bee-j Bertje op Laar

Bee-j Bertje blijft in gebruik voor verenigingen in Laar. Dat is het goede nieuws van deze week. Op 22 augustus is door het college van burgemeester en wethouders een klap gegeven op een tijdelijke verhoging van de al toegekende subsidie. Met maximaal 10.000 euro per jaar extra blijft Bee-j Bertje open voor organisaties en verenigingen in Laar.
RTV Midden-Limburg | 1 september 2023 08:00 | Aangepast op 31 augustus 2023 19:27
Uitbater Henk Broods had een deadline bij de gemeente Weert neergelegd, van 1 september. Als op die datum geen oplossing gevonden zou worden dan zou de zaal dicht blijven. Burgemeester en wethouders zijn met een oplossing gekomen, waarmee Broods heeft ingestemd. Gezien de belangrijke maatschappelijke functie is het subsidiebedrag verhoogd, met 10.000 euro dit jaar en 10.000 euro extra volgend jaar. Dat bedrag komt bovenop de huidige subsidie van 17.636 euro.

Er is veel gesproken en gezegd omtrent de situatie Bee-j Bertje op Laar. Voor verenigingen in de wijk ontstond het risico dat zij geen gebruik meer kunnen maken van de zaal van het café op Laar. Van die zaal werd jaarlijks veel gebruik gemaakt. Via de dorpsraad ontving de uitbater van Bee-j Bertje een subsidie om de huurprijs richting de verenigingen laag te houden. De subsidie hiervoor was door gestegen energiekosten en inflatie niet meer afdoende om het exploiteren van de zaal rendabel te houden. Hier is voor de komende anderhalf jaar in ieder geval een oplossing voor gevonden.
Na 2024 wordt de situatie opnieuw bekeken. Ook omdat op dit moment in de gemeente Weert de herijking van de maatschappelijke voorzieningenstructuur loopt. Als deze is afgerond kan de situatie er weer helemaal anders uit komen te zien.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

Gemeente Weert|Bee-j Bertje|Laar|

Lees ook

Laatste kermismis voor Deken Franken

De zondagmorgen van Kermis Weert staat in het teken van de Kermismis, om 11:00 uur bij de botsauto's...

Weert Kermis Wordt Wakker. Wekdienst voor zondag 24 september

Het Kermisweekend is in volle gang. Het Weerterland wordt wakker en maakt zich op voor de derde dag ...

Live: Kermiszaterdag 23 september 2023

Wat gebeurt er op Weert Kermiszaterdag 23 september 2023? Wat komt voorbij op de pleinen? Gebeuren e...

Weert Kermis Wordt Wakker: zaterdagochtend wekdienst

Weert Kermis Wordt Wakker! We beginnen aan de de tweede dag van de Weerter Kermis. De zaterdag heeft...

Wethouder Winters kijkt uit naar Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Wethouder Winters kijkt uit naar de editie van dit jaar. Dat vertelde...

Live: De eerste kermisdag van Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Via WeertFM blijf je op de hoogte van alles wat er gebeurt op de Weer...