window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Onenigheid over gebruik kleedkamers in Altweerterheide

De gemeente Weert en SV Altweerterheide komen niet tot overeenstemming over het gebruik van de kleedkamers op Sportpark Op Den Das. Voorheen werden de kleedkamers gedeeld gebruikt door gebruikers van de sporthal en de voetballers van SV Altweerterheide. De voetbalclub wil het alleenrecht op de kleedkamers.
RTV Midden-Limburg | 27 juli 2023 18:04 | Aangepast op 27 juli 2023 18:04
In april 2022 ontving de gemeente Weert een brief namens SV Altweerterheide, verstuurd door een advocatenkantoor, met het verzoek om structureel gebruik te kunnen maken van de kleedkamers. Onder andere door het 7 tegen 7 voetbal zou deze noodzaak gegroeid zijn. Op dat moment lag er een overeenkomst tussen gemeente en sportclub dat de kleedlokalen gedeeld gebruikt worden. Van de vier kleedlokalen kunnen er twee gebruikt worden door de sporthalgebruikers, twee door de voetballers.

Om de voetballers tegemoet te komen heeft de gemeente Weert eind vorig jaar voorgesteld om de huur van de kleedaccomodatie te halveren, daar gaat de voetbalvereniging niet mee akkoord. Bij woorden van hun advocaten stelt zij dat in de overeenkomst gesproken wordt over de verhuur van de kleedaccomodatie, niet de helft daarvan. SV Altweerterheide gaat met gedeeld gebruik niet akkoord en schort de helft van de betaling van de huur op. Zij benadrukken dat het hen niet gaat om een lager huurtarief, maar het kunnen gebruiken van alle kleedkamers. Een voorstel vanuit de vereniging is om bij het exclusieve recht op de kleedkamers, wanneer mogelijk, de kleedkamers te laten gebruiken door anderen.

Als gemeente en voetbalvereniging niet tot overeenstemming kunnen komen kan het zijn dat er juridische stappen genomen gaan worden door de gemeente Weert. Eerst wordt nog geprobeerd om het gesprek met elkaar aan te gaan om tot een uitkomst te komen. Mochten de gesprekken hervat worden en mocht SV Altweerterheide akkoord gaan met de huidige regels, dan wil de gemeente opnieuw om tafel voor een nieuwe huurovereenkomst.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees ook

Laatste kermismis voor Deken Franken

De zondagmorgen van Kermis Weert staat in het teken van de Kermismis, om 11:00 uur bij de botsauto's...

Weert Kermis Wordt Wakker. Wekdienst voor zondag 24 september

Het Kermisweekend is in volle gang. Het Weerterland wordt wakker en maakt zich op voor de derde dag ...

Live: Kermiszaterdag 23 september 2023

Wat gebeurt er op Weert Kermiszaterdag 23 september 2023? Wat komt voorbij op de pleinen? Gebeuren e...

Weert Kermis Wordt Wakker: zaterdagochtend wekdienst

Weert Kermis Wordt Wakker! We beginnen aan de de tweede dag van de Weerter Kermis. De zaterdag heeft...

Wethouder Winters kijkt uit naar Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Wethouder Winters kijkt uit naar de editie van dit jaar. Dat vertelde...

Live: De eerste kermisdag van Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Via WeertFM blijf je op de hoogte van alles wat er gebeurt op de Weer...