window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Onenigheid over gebruik kleedkamers in Altweerterheide

De gemeente Weert en SV Altweerterheide komen niet tot overeenstemming over het gebruik van de kleedkamers op Sportpark Op Den Das. Voorheen werden de kleedkamers gedeeld gebruikt door gebruikers van de sporthal en de voetballers van SV Altweerterheide. De voetbalclub wil het alleenrecht op de kleedkamers.
RTV Midden-Limburg | 27 juli 2023 18:04 | Aangepast op 27 juli 2023 18:04
In april 2022 ontving de gemeente Weert een brief namens SV Altweerterheide, verstuurd door een advocatenkantoor, met het verzoek om structureel gebruik te kunnen maken van de kleedkamers. Onder andere door het 7 tegen 7 voetbal zou deze noodzaak gegroeid zijn. Op dat moment lag er een overeenkomst tussen gemeente en sportclub dat de kleedlokalen gedeeld gebruikt worden. Van de vier kleedlokalen kunnen er twee gebruikt worden door de sporthalgebruikers, twee door de voetballers.

Om de voetballers tegemoet te komen heeft de gemeente Weert eind vorig jaar voorgesteld om de huur van de kleedaccomodatie te halveren, daar gaat de voetbalvereniging niet mee akkoord. Bij woorden van hun advocaten stelt zij dat in de overeenkomst gesproken wordt over de verhuur van de kleedaccomodatie, niet de helft daarvan. SV Altweerterheide gaat met gedeeld gebruik niet akkoord en schort de helft van de betaling van de huur op. Zij benadrukken dat het hen niet gaat om een lager huurtarief, maar het kunnen gebruiken van alle kleedkamers. Een voorstel vanuit de vereniging is om bij het exclusieve recht op de kleedkamers, wanneer mogelijk, de kleedkamers te laten gebruiken door anderen.

Als gemeente en voetbalvereniging niet tot overeenstemming kunnen komen kan het zijn dat er juridische stappen genomen gaan worden door de gemeente Weert. Eerst wordt nog geprobeerd om het gesprek met elkaar aan te gaan om tot een uitkomst te komen. Mochten de gesprekken hervat worden en mocht SV Altweerterheide akkoord gaan met de huidige regels, dan wil de gemeente opnieuw om tafel voor een nieuwe huurovereenkomst.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees ook

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...

67 deelnemers voor Rogstaekers Optocht 2024

Aan de Groeëte Rogstaekersoptocht in de Weerter Vastelaovendj doen dit jaar 67 deelnemers mee. Het a...

Boôrebroeleft Tungelroy vanaf dit jaar het Boôreduîpsel

Tungelroy neemt per dit jaar afscheid van een 33-jarige traditie. De jaarlijkse Boôrebroeleft op Vas...

Gemeenteraad Weert vergadert voor de eerste keer dit jaar

Voor de eerste keer in 2024 komt de gemeenteraad van Weert samen in vergadering. In de raadszaal tra...

Prins Rik I en Fleur uitgeroepen tot preensenpaar Heiknuiters. “Het moest een keer gebeuren”.

Rik Verhagen en Fleur Janssen zijn gister uitgeroepen tot prinsenpaar van de Heiknuiters in Altweert...