window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Onderzoek naar belastingfraude in Weert

3 mannen verdacht van afroompraktijken

Op woensdag 25 oktober heeft de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) een inval gedaan in een supermarkt in Weert. Deze actie vond plaats terwijl de supermarkt nog gesloten was. Drie mannen in de leeftijd van 31, 32 en 34 jaar worden verdacht van financiële malversaties, waaronder het niet correct bijhouden van de boekhouding, het indienen van onjuiste aangiften voor omzet- en vennootschapsbelasting, en het vervalsen van documenten.
RTV Midden-Limburg | 25 oktober 2023 16:16 | Aangepast op 25 oktober 2023 16:16
Gelijktijdig met de inval in de supermarkt werden ook doorzoekingen uitgevoerd in drie woningen in Den Bosch, Oss, en de gemeente Nederweert. Tijdens deze doorzoekingen heeft de FIOD beslag gelegd op zowel fysieke documenten als digitale gegevens.

Deze actie komt voort uit een onderzoek dat gestart is nadat de Belastingdienst een controle had uitgevoerd bij de bewuste supermarkt. Tijdens de controle ontstond het vermoeden dat de supermarkt mogelijk niet alle omzet juist had doorgegeven, waardoor er te weinig omzet- en vennootschapsbelasting zou zijn betaald. De verdenking is dat er gebruik is gemaakt van zogenaamde ‘afroomsoftware’ op het kassasysteem. Deze software maakt het mogelijk om achteraf verkooptransacties te wissen, wat resulteert in een geregistreerde omzet die lager is dan de werkelijke omzet.

Het onderzoek wordt geleid door het Functioneel Parket, dat zich specifiek richt op de bestrijding van complexe fraude en andere financiële misdrijven. Hoewel de betreffende supermarkt niet met naam is genoemd in de officiële berichtgeving, blijven de drie verdachten gedurende het lopende onderzoek onder verdenking. De FIOD heeft geen verdere details vrijgegeven over de locatie van de supermarkt in Weert.
Bron: RTV Midden-Limburg