window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

NVWA begint opnieuw met bestrijding van Aziatische tijgermug na vondst in Weert

De mug is gespot tijdens in reguliere controle op en rondom bedrijventerrein Leuken Noord

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is gestart met de bestrijding van de Aziatische tijgermug op en rondom postcodegebied 6004 RM (bedrijventerrein Leuken Noord), nadat deze mug tijdens een reguliere controle werd aangetroffen. De Aziatische tijgermug staat bekend om het potentieel om infectieziekten over te dragen, daarom neemt de NVWA preventieve maatregelen om te voorkomen dat de mug zich verder verspreidt in Nederland.
RTV Midden-Limburg | 5 juli 2023 16:55 | Aangepast op 5 juli 2023 16:55
Als onderdeel van de bestrijdingsinspanningen worden geschikte broedplaatsen van muggen binnen een straal van 500 meter rond de vindplaats verwijderd of behandeld. Inspecteurs van de NVWA en bestrijders van Anticimex zullen inspecties uitvoeren en zo nodig behandelingen uitvoeren in tuinen en bedrijfsterreinen. Bewoners worden gevraagd om medewerking te verlenen aan deze inspecties.
Om de verspreiding van muggen te beperken, worden inwoners aangemoedigd om zelf ook actie te ondernemen. Het is belangrijk om mogelijke broedplaatsen in de omgeving op te sporen en te elimineren, zoals stilstaand water in bakken, emmers, bloempotten en dakgoten. Het regelmatig controleren en opruimen van deze potentiële broedplaatsen kan helpen om de populatie van muggen te verminderen. Daarnaast kunnen regentonnen mug-dicht worden afgedekt met een deksel of fijnmazig net, en is het raadzaam om wekelijks het water in gieters of drinkbakken te verversen. Door deze maatregelen te nemen, kunnen inwoners een actieve rol spelen in het beperken van de verspreiding van de Aziatische tijgermug.

De bestrijdingsmaatregelen zullen naar verwachting voortgezet worden tot het einde van het muggenseizoen, dat in oktober eindigt. Voor meer informatie over de Aziatische tijgermug en de bestrijdingsinspanningen kunnen inwoners terecht op de website van de NVWA.
Bron: Bron: RTV Midden-Limburg