window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Nigel Otermans (22) ziet Europees Kampioenschap Illusionisme als spannend vervolg van Portugal-avontuur

Slechts enkele maanden geleden stond hij op het podium van het grootste kerstcircustheater van Lissabon. Nu, nog geen halfjaar later, is het EK dat plaatsvindt van 21 tot en met 27 mei in Saint-Vincent, Italië, zijn nieuwe vooruitzicht.
RTV Midden-Limburg | 21 maart 2024 15:53 | Aangepast op 21 maart 2024 15:53
In Portugal trad hij op voor een publiek van ongeveer 3500 mensen die in een cirkel om hem heen zaten. Voor deze show moest Otermans daarom intensiever trainen dan daarvoor. De snelle illusies moesten technisch worden aangepast en hij moest wennen aan de interactie met het publiek. Door de arena-opstelling van de tribune was het een uitdaging om iedereen evenveel aandacht te geven, iets wat hij wel altijd probeerde. In Italië zullen hem weer andere uitdagingen te wachten staan. Daarom zal de act ook niet hetzelfde zijn.

Omvorming tot special effects

,,Het is een wedstrijd en daarom wordt het totaal anders. Er zijn namelijk punten te verdienen voor verschillende aspecten zoals techniek, uitstraling, sfeer en muziekkeuze,” legt Otermans uit. Daarnaast zullen de snelle illusies uit Portugal worden omgevormd tot special effects voor een theatervoorstelling, een type show waar hij al veel ervaring mee heeft.

Europese tak

Na zijn overwinning bij de Nederlandse Kampioenschappen in 2022, ontving Otermans met zijn team het nieuws dat ze mochten deelnemen aan het EK. Twee maanden geleden meldden ze zich officieel aan. De Magische Nederlandse Unie vertelde hun dat ze mochten deelnemen. Toen ze hoorden dat ze Europese tak hun aanmelding ook goedkeurde, voelden ze zich opgelucht en vereerd.

Nu nog waarmaken

Naast de opluchting voelde Otermans zelf ook een andere emotie opborrelen: ,,Ik kreeg even het gevoel van: nu moeten we het nog waarmaken. Dat wordt hard werken.” Daarom heeft hij de komende maanden zijn volledige focus op zijn werk gericht. ,,Omdat het een wedstrijd is, moeten we over elk detail, elke stap en elke blik nadenken. Momenteel zijn we druk bezig met de decorbouw, kleding en repetitieplanning. De nieuwe illusies zullen dagelijks geoefend worden.”

Er wacht altijd weer een volgende droom

Toen hij in Portugal stond, zei de 22-jarige: ,,Dit is een droom die uitkomt, maar zoals altijd bij het uitkomen van een droom, wacht er weer een volgende.” Nu richt Otermans zich op Italië, maar hij hoopt ook nog steeds zijn eigen theatershow door Europa te laten touren en Azië te betoveren met nieuwe, indrukwekkende illusies. Deze dromen blijven voorlopig op zijn bucketlist staan, maar wie weet worden ze over een paar jaar werkelijkheid.

Lees meer over:

Nigel Otermans|

Lees ook

Nigel Otermans trad op in grootste kerstcircustheater van Portugal

De 22-jarige illusionist Nigel Otermans uit Maastricht (repeteert en werkt in Weert) begon met gooch...

Nigel Otermans wint Nederlands Kampioenschap Illusionisme

Op zondag 16 oktober werd in het Figi Theater in Zeist het Nederlands kampioenschap goochelen gehoud...

Nigel Otermans op zoek naar een nieuwe assistente

De ster van Nigel Otermans blijft rijzen. Ook komende zomer staat hij alweer met zijn eigen show in ...