window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Wethouder Ten Kate wil niet concreet worden over afspraak met erfgoedverenigingen

Nog steeds is er een hoop te doen over het erfgoedbeleid in Nederweert

Vlak voor de verkiezingsperiode voor een nieuwe gemeenteraad was er in Nederweert gedoe over het erfgoedbeleid en de rol van voormalig wethouder Stienen daarbij. De verantwoordelijk wethouder is nu Robert ten Kate. Hij schoof zondagmiddag aan in WeertFM Take Away om het te hebben over de status van het erfgoedbeleid.
Jeroen Heijdeman | 5 december 2022 12:06 | Aangepast op 5 december 2022 12:06
Op 15 september verstuurde wethouder Ten Kate een brief naar de gemeenteraad van Nederweert over de ontstane situatie. In die brief gaf hij aan dat wat er was mis gegaan spijtig is en dat hij een handreiking wilde doen naar betrokken verenigingen en personen om in gesprek te gaan. Bij de persbijeenkomst omtrent de begrotingsbehandeling op 13 oktober was er nog geen reactie op binnen gekomen. De wethouder wilde de verenigingen graag de tijd geven om met hun achterban in gesprek te gaan over het eventuele ingaan op de uitnodiging.

In WeertFM Take Away vertelde de wethouder op zondag 4 december dat er half november een reactie is gekomen vanuit de verenigingen. De reactie is bij WeertFM bekend en laat zien dat de erfgoedverenigingen opheldering willen.

In dat licht willen wij van u graag schriftelijk bevestigd krijgen dat de brief van 15 september 2022 van wethouder Ten Kate betekent dat: 

1. Het College van B&W publieke excuses aanbiedt voor het voormelde bestuurlijk handelen jegens de voormalige Erfgoedcommissie, haar individuele leden en haar voorzitter. 
2. De brief van de heer Ten Kate geldt als een formele rectificatie van smaad en volledige rehabilitatie van de leden van de erfgoedcommissie en haar voorzitter.
Inmiddels is er een reactie terug gestuurd vanuit de burgemeester. Alleen lijkt deze reactie niet concreet te worden richting een afspraak. Er wordt gesproken over dat het gemeentebestuur vast houdt aan de wens om "samen met geïnteresseerde, deskundige en betrokken inwoners aan de slag te gaan met het vormen van een goed ergoed- en monumentenbeleid."

In WeertFM Take Away wilde de wethouder niet concreet worden. Op herhaaldelijk vragen van presentator Jeroen Heijdeman werd wel aangegeven dat er de wil was om een afspraak te gaan maken, maar dat de wethouder over zijn eigen agenda gaat. Ook de belofte voor het maken van een afspraak voor de carnaval werd niet afgegeven.

Wat wel duidelijk werd uit het gesprek is dat er een hoop mooie verhalen in Nederweert leven, er een hoop betrokken personen zijn, die alles wat speelt rondom erfgoed en monumenten in Nederweert een mooie stap vooruit kunnen helpen.
Bron: WeertFM Take Away

Lees ook

Nederweert kan kiezen uit 7 partijen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2022

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 is er in Nederweert de keuze uit 7 partijen. Die gaan de k...

Weert heeft weer een muziekwinkel

Weert heeft er weer een muziekwinkel bij! In De maasstraat heeft deze week MGear de deuren geopend. ...

Maar enkele huisartsen in het Weerterland beschikbaar voor nieuwe patiënten

Bij de huisartsen wordt het drukker en drukker. En dat heeft ook zo zijn effect op het aannamebeleid...

Gemeentes Weert en Nederweert aan zet; Dierenbuddy kan ouderen gaan helpen met het uitlaten van hun huisdieren

Ouderen willen vaak wel nog huisdieren thuis hebben. Het zorgt voor een beetje gezelschap in een som...

Gemeente Nederweert positief over eerste G-debat: "raadsleden, wethouders en burgemeester zijn erg enthousiast!

Op dinsdag 7 maart vond in Nederweert het eerste G-debat plaats. Het G-debat is een gesprek tussen r...

Dames MEOS op stoom in tweede divisie

3 keer promoveren in 6 jaar tijd is niet aan iedereen besteed. Wel aan de dames 1 van handbalclub ME...