window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Wethouder Ten Kate maakt excuses voor erfgoed-opmerkingen voorgangster, wethouder Stienen

Keert de voormalige erfgoedcommissie nu terug?

In februari 2022 vroeg de Nederweerter erfgoedcommissie om eervol ontslag. Dit gebeurde na onenigheid met de toenmalige wethouder Stienen. De commissie voelde zich door de wethouder niet serieus genomen. Wethouder Ten Kate is de nieuwe wethouder met erfgoed in zijn portefeuille. Hij maakt nu excuses voor opmerkingen die zijn voorgangster heeft gemaakt. Ook zet hij de deur open.
Redactie | 15 september 2022 19:49 | Aangepast op 15 september 2022 19:49
In een brief, die in handen is van de redactie van WeertFM, schrijft Ten Kate aan de gemeenteraad dat het hem spijt dat de persoonlijke integriteit van de voorzitter van de toenmalige ergoedcommissie in twijfel is getrokken. De voorzitter destijds was Alfons Bruekers.

Wethouder Ten Kate: "Op 8 december 2021 schreef mijn voorgangster een brief aan uw raad met hierin een persoonlijke noot gericht aan de toenmalige voorzitter van de erfgoedcommissie. Dit is zonder twijfel mede de aanleiding geweest van de ontwikkelingen daarna, met uiteindelijk het opstappen van de voltallige erfgoedcommissie tot gevolg. Uit deze persoonlijke noot is onbedoeld de indruk ontstaan dat het college de persoonlijke integriteit van de voorzitter van de toenmalige erfgoedcommissie in twijfel heeft getrokken. Dit spijt mij ten zeerste. Via deze brief wil ik benadrukken dat voor het college de persoonlijke integriteit niet ter discussie staat".

Wethouder Ten Kate opent ook de deur voor het opnieuw in gesprek gaan met de betrokkenen. Hij schrijft in zijn brief: "Als wethouder Erfgoed wil ik uiting geven aan de geschiedenis van onze gemeente, vanuit de overtuiging dat het verleden richting geeft aan de toekomst. Dat kan ik niet alleen; daar heb ik iedereen voor nodig. Ik wil snel die richting verkennen met eenieder die een passie heeft voor onze geschiedenis en die bijzondere verhalen met zich meedraagt over onze mooie gemeente.
Bron: Weerterland Journaal

Lees ook

Eynder Pieck Festeyn hoopt op 2000 tot 3000 bezoekers

400 vrijwilligers staan in het weekend van 16 en 17 december weer klaar om het Eynder Pieck Festeyn ...

Nederweert is klaar met tellen: PVV dubbel zo groot als VVD en NSC

De voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen in Nederweert hebben voor enkele opmerkelij...

Nederweert neemt begroting aan met afgeschafte hondenbelasting, meer sociale woningbouw en aandacht voor ommetjes

In de raadsvergadering van 7 november werd in Nederweert unaniem de begroting aangenomen voor de kom...

Week van de begrotingen, inwoners Nederweert krijgen geld terug

Deze week wordt in heel veel gemeentes de begroting behandeld en wellicht ook vastgesteld. In de beg...

Nederweert verlaagt snelheid in vier straten

Burgemeester en wethouders in Nederweert hebben besloten dat in vier straten in het dorp de snelheid...

Varkenshouderij in Ospel ontvangt boete van 15.000 euro

Een varkensbedrijf uit Ospel moet 15.000 euro betalen aan de gemeente Nederweert. Die boete hebben z...