window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Voor wijkraad Boshoven is maar één locatie geschikt voor nieuw IKC

De plek waar nu ook al onderwijs plaats vindt

De zoektocht naar een locatie voor het nieuwe integraal kindcentrum (IKC) op Boshoven gaat door. De gemeente houdt vier opties open, wijkraad Boshoven ziet maar één geschikte locatie.
Jeroen Heijdeman | 20 april 2023 10:00 | Aangepast op 20 april 2023 10:00
Vorige week werd bekend dat wat de gemeente Weert betreft er vier locatie-opties overblijven voor de bouw van het nieuwe IKC Boshoven. De ene op de plek waar nu onderwijs gegeven wordt. Dat is Meidoornstraat / Anjelierstraat, de hoek van de Annendaal en De Burcht is de andere plek waar onderwijs gegeven wordt. In dit geval aan de bovenbouw. Verder waren er volgens de gemeente Weert nog twee opties. De eerste is het Vrakkerplein aan de Boshoverweg, de ander is het parkje en speeltuin aan de Wilgenroos en Klaproosstraat.

Vorig jaar gaf Wijkraad Boshoven al advies over de voor hun meest geschikte locatie voor het nieuwe IKC. Dat advies blijft staan. Voor de wijkraad is enkel de locatie waar nu de onderbouw les krijgt, aan de Meidoornstraat en Anjelierstraat, geschikt voor de nieuw te bouwen school. Volgens de voorzitter van de wijkraad, Henny Beuving, is op die locatie alle infrastructuur aanwezig. Zo laat hij namens de wijkraad weten aan WeertFM. Ook is de omgeving gewend aan onderwijs en zijn alle faciliteiten aanwezig. "Wat ons betreft komen daar de scholen, inclusief multifunctionele accomodatie", aldus Beuving.

In het derde kwartaal van dit jaar moet volgens planning de ontwerpfase starten. Deze duurt tot in het eerste kwartaal van 2025. Vanaf dat moment is er ruim een jaar uitgetrokken om het nieuwe gebouw te realiseren. Vanaf het schooljaar 2026-2027 moeten scholen en kinderopvang gebruik kunnen maken van het nieuwe schoolgebouw. Een bedrag van 310.000 euro werd in mei 2022 beschikbaar gesteld voor de planvorming van het nieuwe Integraal Kindcentrum Boshoven. Op de plek die later wordt gekozen komen straks de Odaschool, basisschool de Uitkijktoren en ook de kinderopvang en buitenschoolse opvang samen.
Bron: Weerterland Journaal

Lees ook

Weertse Cis (22) leeft haar droom met eigen werken op de Tefaf

Ze is nog niet eens afgestudeerd van de kunstacademie in Maastricht, maar de Weertse Cis Sluijter vi...

Stille Strijd hoeft niet stil te zijn. Impact standbeeld is groot.

Op 26 februari is er op de markt in Weert het beeld ‘’stille strijd’’ onthult. Dit beeld, een in elk...

Ouders Zeb heel dankbaar voor iedere donatie, klein en groot

De actie Red Topper Zeb is in een heel korte periode een gigantisch succes geworden. Voor de 4-jarig...

Volksdansgroep Wertha gaat voor Internationaal volksdansfestival

In september bestaat Volksdansgroep Wertha 50 jaar. Om dat te vieren zijn er plannen om in oktober e...

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...