window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Vervangen riolering Hushoverweg mooi moment voor verwijderen oversteekplaats turborotonde

Hoogste tijd voor het verdwijnen van een onveilige verkeerssituatie

Nadat recent het riool in de Hushoverweg is ingestort gaan burgemeester en wethouders voorstellen aan de gemeenteraad om 725.000 euro beschikbaar te stellen om deze situatie te herstellen. Met dit bedrag wordt dan ook de oversteekplaats vanaf de Hushoverweg richting de Ringbaan verwijderd.
Jeroen Heijdeman | 13 mei 2023 08:30 | Aangepast op 12 mei 2023 17:51
Het riool moet vervangen worden, dat is voor het college evident. Dit moet gebeuren om de veiligheid van weggebruikers en aanwonenden te garanderen. Door de kwaliteit van het riool is er geen andere optie en ook uitstel is hierbij niet mogelijk. Als het riool opnieuw aangelegd wordt moet ook de functie van de Hushoverweg opnieuw onder de loep worden genomen, dat vinden burgemeester en wethouders. Zij stellen dat de Hushoverweg is veranderd van een doorgaande weg tot een deels doodlopende woonstraat. De weg zou dus de functie van leefstraat moeten krijgen. Omdat uit twee onafhankelijke onderzoeken blijkt dat de oversteek vanuit de Hushoverweg bij de turborotonde gevaarlijk is kan die meteen verwijderd worden.

In 2018 en 2020 is er door twee bureaus onderzoek uitgevoerd naar de oversteekplaats nabij de turborotonde. Respectievelijk adviesbureau Kragten en Royal HaskoningDHV stelden dat er regelmatig gevaarlijke situaties zich voordoen bij de fietsoversteekplaats. Met name voor kwetsbare verkeersdeelnemers (ouderen, kinderen) is de oversteek niet veilig genoeg. Ook landelijke richtlijnen adviseren om zulke oversteekplaatsen niet te realiseren in de buurt van turborotondes. Als de Hushoverweg opnieuw wordt ingericht kan meteen die oversteekplaats meegenomen worden. Omdat in de buurt een fietstunnel, een fietsbrug en een veilige oversteekplaats is moet dit kunnen, zo oordeelt het college.

De gemeenteraad gaat gevraagd worden om een budget van 725.000 euro. Het grootste deel daarvan, 650.000 euro, wordt gebruikt voor het vervangen van het riool en de herinrichting van het openbaar gebied. 75.000 euro is bedoeld voor het opheffen van de oversteek over de Ringbaan. Als de gemeenteraad akkoord gaat zou het plan in het eerste kwartaal van 2024 uitgevoerd kunnen worden.
Bron: Weerterland Journaal

Lees meer over:

Gemeente Weert|Hushoverweg|

Lees ook

Weertse Cis (22) leeft haar droom met eigen werken op de Tefaf

Ze is nog niet eens afgestudeerd van de kunstacademie in Maastricht, maar de Weertse Cis Sluijter vi...

Stille Strijd hoeft niet stil te zijn. Impact standbeeld is groot.

Op 26 februari is er op de markt in Weert het beeld ‘’stille strijd’’ onthult. Dit beeld, een in elk...

Ouders Zeb heel dankbaar voor iedere donatie, klein en groot

De actie Red Topper Zeb is in een heel korte periode een gigantisch succes geworden. Voor de 4-jarig...

Volksdansgroep Wertha gaat voor Internationaal volksdansfestival

In september bestaat Volksdansgroep Wertha 50 jaar. Om dat te vieren zijn er plannen om in oktober e...

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...