window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Uitkomst onderzoek stadsbruglocatie komt dichterbij; deel van de oppositie blikt vooruit

Krijgt Weert zijn iconische gebouw?

De uitkomsten van de windvanganalyse voor het gebied rondom de stadsbrug worden naar verwachting in september gepubliceerd. Als blijkt dat de wind beperkt wordt door het, nog te bouwen, iconische gebouw, kan dit negatieve gevolgen hebben voor de bouw van dat pand.
Redactie | 14 september 2022 16:00 | Aangepast op 14 september 2022 13:51
Wat wethouder Wendy van Eijk betreft blijven alle opties open, liet ze eerder al weten aan WeertFM. Projectontwikkelaar JPO wilde voorheen niet reageren. Wanneer de uitkomsten van de windvanganalyse negatief zijn kan er wat een groot deel van de oppositie betreft geen twijfel mogelijk zijn. Dan moeten de plannen terug naar de tekentafel.

Voor de grootste oppositiepartij in Weert, DUS Weert, kan er geen twijfel over bestaan. Bij een negatieve uitkomst van de windvanganalyse moet er een nieuw plan komen, vinden zij. "Dat in dit gebied de molenbiotoop van toepassing is, is niet nieuw. Was al ten tijde van de bouw van het gebouw van de toenmalige BAM en de ontwikkeling van de Poort van Limburg. Of dit kan met de huidige ontwikkelaar of een andere is afhankelijk van de overeenkomst."
Als het plan moet worden aangepast ontstaat er volgens DUS Weert een nieuw plan: "Dat vinden wij niet correct naar de andere indieners. Wat het vervolg betreft vindt DUS Weert dat een van de overig ingediende ontwerpen dan moet worden gekozen. Als de indieners daar nog voor openstaan. Zo niet dan moet er zou er een nieuwe ontwerpwedstrijd moeten worden opgestart."

De PvdA Weert is nooit voorstander van het huidige plan geweest: "We hebben het omschreven als een blokkendoos met plantenbakken. Het had niks iconisch. Mocht zich de kans voordoen om een ander gebouw hier neer te zetten dat wel iconisch is zullen we dat zeker ondersteunen. Wat daarvoor de mogelijkheden zijn hangt af van de gesloten overeenkomst. Dat is nu niet te overzien. Dat geldt ook voor de toekomstige verkoopprijzen."

Wat er moet gebeuren met de appartementen in het plan Weertervaart is voor DUS Weert en de PvdA Weert ook duidelijk. Raadslid Leon Heuvelmans (PvdA): "Ik verwacht dat gestegen bouwkosten wel meegenomen mogen worden maar dat winsten door de marktontwikkelingen niet zomaar in de zakken van de projectontwikkelaar mogen vloeien." Conny Beenders (DUS Weert): "Of JPO eventuele prijsstijgingen mag doorrekenen hangt af van de legitimiteit van het ontbinden van de voorheen afgesloten koopcontracten."

Wanneer de uitkomsten van de windvanganalyse openbaar worden is nog niet bekend.
Bron: Weerterland Journaal

Lees meer over:

Gemeente Weert|Stadsbrug|JPO|

Lees ook

Weertse Cis (22) leeft haar droom met eigen werken op de Tefaf

Ze is nog niet eens afgestudeerd van de kunstacademie in Maastricht, maar de Weertse Cis Sluijter vi...

Stille Strijd hoeft niet stil te zijn. Impact standbeeld is groot.

Op 26 februari is er op de markt in Weert het beeld ‘’stille strijd’’ onthult. Dit beeld, een in elk...

Ouders Zeb heel dankbaar voor iedere donatie, klein en groot

De actie Red Topper Zeb is in een heel korte periode een gigantisch succes geworden. Voor de 4-jarig...

Volksdansgroep Wertha gaat voor Internationaal volksdansfestival

In september bestaat Volksdansgroep Wertha 50 jaar. Om dat te vieren zijn er plannen om in oktober e...

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...