window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Plannen bekendgemaakt voor vernieuwd sportpark Boshoven

voor 30 miljoen een nieuwe hal en nieuw ingericht park

Burgemeester en wethouders van Weert hebben hun plannen bekendgemaakt voor de vernieuwing van sportpark Boshoven. Voor zo’n 30 miljoen komt er een nieuwe sporthal, wordt er een accomodatie gerealiseerd voor de buitensportverenigingen en wordt het gebied opnieuw ingericht. Dit alles moet in 2027 afgerond zijn.
RTV Midden-Limburg | 17 juni 2023 14:30 | Aangepast op 17 juni 2023 10:34
Over de toekomst van Sporthal Boshoven wordt al lang gesproken. Het college van B&W lijkt nu een knoop te hebben doorgehakt. In de nieuwe situatie komt er een binnensportaccommodatie bestaande uit een sporthal, een sportzaal en een turnhal. De sporthal bestaat uit drie zaaldelen, de sportzaal is op te splitsen in tweeën en voor de turners komt 1000 vierkante meter beschikbaar. Hierbij wordt rekening gehouden met voldoende kleedlokalen en bergruimte, en in de sportzaal kan ook eredivisie-basketball worden gespeeld (uitgezonderd heren senioren).
Het sportpark wordt verder ook gebruikt door de voetballers van FC ODA, tennis- en padelclub TPC Boshoven, honk- en softbalvereniging Indians, scheidsrechtersvereniging C.O.V.S., jongerencentrum de HangOut, de Bosuil en postduivenvereniging de Luchtpost. Daarnaast functioneert het terrein incidenteel als mobiele bloedbanklocatie voor Sanquin.
De Bosuil wil een goede parkeervoorziening en zou graag achter het gebouw een buitenpodium realiseren. TPC Boshoven is aan het groeien. Met de mogelijkheid dat meer tennisverenigingen verdwijnen in Weert blijft de noodzaak van het bestaan van TPC Boshoven groot. Zij zouden het liefst doorgroeien en nog enkele padelbanen realiseren, op de plek waar vroeger de hondenschool cursussen gaf. Het realiseren van deze banen zou al kunnen gebeuren voor de aanpak van het gehele gebied.

De accomodatie van FC ODA is sterk verouderd. De club wil hierin graag investeren. Met de plannen voor een vernieuwd sportpark heeft de voetbalclub haar eigen plannen even in de ijskast gezet. De scheidsrechtersvereniging is gemiddeld zo’n twee avonden per week actief en de Indians groeien ook. Zij zouden graag extra veldcapaciteit willen.

Het nieuwe voorstel heeft ook consequenties. Het gebouw van de HangOut kan komen te vervallen. Voor de HangOut moet een nieuwe locatie worden gezocht. Onderzocht gaat worden hoe dit gecombineerd kan worden met de binnen- of buitensportaccommodatie. De postduivenvereniging moet een andere locatie zoeken. De 17 leden tellende vereniging is hierover in gesprek met de gemeente. Als de tennisvereniging wil uitbreiden, met bijvoorbeeld padelbanen, verdwijnt de oefenruimte van de Bosuil. Logischer zou dan zijn om in het nieuwe plan deze ruimte dichterbij de Bosuil te plaatsen.
De gemeenteraad van Weert krijgt op 12 juli de vraag om 250.000 euro beschikbaar te stellen voor de realisatie van een urban sportterrein op het park en 1,6 miljoen euro voor het opstellen van de plannen voor de realisatie van het nieuwe sportpark.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees ook

Gemeenteraad Nederweert gaat in vergadering

Het zomerreces zit er op en de raadsleden in Nederweert kunnen zich weer opmaken voor een avond verg...

283 nieuwe wasmachines en koelkasten in Nederweert

De witgoedactie van de gemeente Nederweert heeft gewerkt. Op een actie waarbij inwoners hun 5 jaar (...

Nederweert zet actief in op omvormen intensieve veehouderijen

In de collegevergadering van 22 augustus gaven burgemeester en wethouders in Nederweert akkoord op h...

Raad Nederweert stemt in met kadernota 2024

Op dinsdag 11 juli kwam de gemeenteraad van Nederweert om met elkaar de kadernota van 2024 te bespre...

Hoge slagingspercentages middelbare scholen in Weert en Nederweert

Nu ook de herkansers hun eindexamenuitslag hebben gekregen kan de eindexamen balans opgemaakt worden...

Wethouder Franssen legt voor de komende weken zijn taken neer vanwege ziekte

Wethouder Jorik Franssen van de gemeente Nederweert zal voor de komende weken zijn taken neerleggen ...