window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Petitie: Vestiging megaloodsen in Weert West bedreigt verkeersveiligheid en schoolroutes

Een groeiende petitie roept op tot een halt aan de plannen voor de vestiging van megaloodsen op Kanaalzone 2

Een groeiende petitie, ondertekend door meer dan 400 inwoners (op het moment van publiceren) van Weert, Cranendonck en omliggende gebieden, roept op tot een halt aan de plannen voor de vestiging van megaloodsen op Kanaalzone 2 in Weert West. Het initiatief heeft de steun van lokale bewoners en heeft tot doel de verkeersveiligheid te waarborgen, met name op schoolroutes en de Ringbaan Noord.
RTV Midden-Limburg | 15 september 2023 10:51 | Aangepast op 15 september 2023 10:51
Het controversiële plan om megaloodsen te vestigen op Kanaalzone 2 zou naar verwachting resulteren in een dagelijkse toename van meer dan duizend vrachtwagens die door Weert zouden rijden. Deze stroom van vrachtverkeer zou, volgens de petitie, niet alleen de verkeerssituatie in Weert ernstig verstoren, maar ook de veiligheid van de schoolgaande jeugd in gevaar brengen.

Een van de grootste zorgen is de impact op Sluis 16, waar het toegenomen vrachtverkeer zou kunnen leiden tot een verhoogd risico op ongevallen. Daarnaast worden schoolroutes zoals de Uilenweg en de Ringbaan Noord in Boshoven geconfronteerd met een toenemend verkeersvolume, wat de verkeersveiligheid voor de scholieren in gevaar brengt. Het dichtslibben van de Ringbaan Noord tijdens de ochtend- en avondspits is een andere zorg die door de petitie wordt benadrukt. Dit zou niet alleen tot langere reistijden voor inwoners leiden, maar ook tot verkeersonveilige situaties.

De petitie vermeldt ook de mogelijkheid dat vrachtwagens sluiproutes nemen door plaatsen als Budel, België of zelfs het centrum van Weert, wat niet alleen de verkeersdrukte zou vergroten, maar ook een verdere aantasting van het landschap zou betekenen.

De petitie, geïnitieerd door Benno van Mersbergen en ondersteund door de Stichting Kanaalzone 2 Groen, Veilig en Gezond, roept op tot het verbieden van deze ontwikkeling om zo de verkeersveiligheid te waarborgen en de industrialisatie te concentreren op Kampershoek.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees ook

Live: Kermismaandag 25 september 2023

De vierde dag van Kermis Weert 2023 is begonnen. Een belangrijke dag met de uitreikingen van de kerm...

Koos Konijn op Kermis Weert bij WeertFM

Ook dit jaar staat Koos Konijn weer op de WeertFM Stage tijdens Kermis Weert. Vanmiddag wordt er van...

Kermisprogrammering WeertFM maandag 25 september

Kermismaandag 25 september is aangebroken. Via WeertFM blijf je weer op de hoogte van alles wat er o...

Weert Kermis Wordt Wakker: Wekdienst voor maandag 25 september

Kermismaandag 25 september is aangebroken. Via WeertFM blijf je weer op de hoogte van alles wat er o...

Live: Kermiszondag 24 september 2023

Wat gebeurt er op Weert Kermiszaterdag 23 september 2023? Wat komt voorbij op de pleinen? Gebeuren e...

Kermisprogrammering WeertFM zondag 24 september

Kermiszondag 24 september is aangebroken. Via WeertFM blijf je weer op de hoogte van alles wat er op...