window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Maar enkele huisartsen in het Weerterland beschikbaar voor nieuwe patiënten

Bij slechts 7 praktijken in het Weerterland worden nieuwe patiënten aangenomen

Bij de huisartsen wordt het drukker en drukker. En dat heeft ook zo zijn effect op het aannamebeleid van nieuwe patiënten bij de huisartspraktijken in het Weerterland. Nieuwe inwoners van de gemeentes Weert moeten zeker goed zoeken om huisartsenzorg dichtbij te krijgen. In Nederweert is er meer mogelijk.
Redactie | 14 september 2022 19:30 | Aangepast op 14 september 2022 15:40
Een belrondje langs de verschillende huisartsen in Weert levert geen fraai beeld op. Vrijwel iedere ondersteuner van de huisartsenpraktijken geeft aan dat door drukte geen nieuwe patiënten worden aangenomen. Wel wordt er vaak een uitzondering gemaakt voor kinderen of partners van huidige patiënten.

In Weert zijn er slechts 4 huisartsen die nieuwe patiënten aannemen. Bij de huisartspraktijk Boshoven, huisartspraktijk Wang en huisartsenpraktijk Weijnen staan de deuren open voor nieuwe patiënten. Bij huisartspraktijk Masud worden enkel nieuwe mensen aangenomen wanneer ze woonachtig zijn op de postcode 6006. Ook in Stramproy is een dergelijke patiëntenstop nog niet doorgevoerd. Ondanks dat het ook daar heel druk is, zijn nieuwe patiënten wel nog welkom.

In de gemeente Nederweert ligt het anders. Bij huisartsenpraktijk Coolen & Van Drongelen is een patiëntenstop ingesteld. Bij de andere twee huisartsen, groepspraktijk Nederweert maar ook bij Hendricks & Adriaens, zijn nieuwe patiënten nog meer dan welkom.

Dat nieuwe patiënten maar moeilijk een huisarts kunnen vinden is geen problem. dat zich alleen voordoet in het Weerterland. Uit recent onderzoek bleek al dat landelijk zo'n 10% van de ondervraagde patiënten aan heeft gegeven geen huisarts te kunnen vinden. Dit kwam niet alleen door verhuizing, maar ook doordat sommige mensen het gewoonweg niet goed kunnen vinden met hun huisarts. Wie geen huisarts kan vinden, kan zich richten tot de zorgverzekeraar. Die heeft zorgplicht en heeft daarvoor een afdeling wachtlijst- of zorgbemiddeling. Uit onderzoek blijkt dat wanneer de zorgvraag minimaal is, er de komende jaren voldoende huisartsen zouden moeten zijn in Noord- en Midden-Limburg om de vraag aan te kunnen. Mocht de vraag maximaal worden, loopt de regio weer tegen tekorten aan.

Kun jij geen huisarts vinden? Laat van je horen per mail: info@weertfm.nl.
Bron: Weerterland Journaal

Lees ook

Weertse Cis (22) leeft haar droom met eigen werken op de Tefaf

Ze is nog niet eens afgestudeerd van de kunstacademie in Maastricht, maar de Weertse Cis Sluijter vi...

Stille Strijd hoeft niet stil te zijn. Impact standbeeld is groot.

Op 26 februari is er op de markt in Weert het beeld ‘’stille strijd’’ onthult. Dit beeld, een in elk...

Ouders Zeb heel dankbaar voor iedere donatie, klein en groot

De actie Red Topper Zeb is in een heel korte periode een gigantisch succes geworden. Voor de 4-jarig...

Volksdansgroep Wertha gaat voor Internationaal volksdansfestival

In september bestaat Volksdansgroep Wertha 50 jaar. Om dat te vieren zijn er plannen om in oktober e...

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...