window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Kerngroep Open Park Weert legt taken neer, DUS Weert stelt vragen aan gemeenteraad

Terugtreden van kerngroep en voorzitter zorgt voor onduidelijkheid over voortgang projecten en participatiebeleid.

De politieke partij DUS Weert heeft 16 januari vragen gesteld aan de gemeenteraad over de voortgang van het Open Park Weert en sportpark Boshoven. De fractie van DUS Weert werd geïnformeerd door de kerngroep Open Park Weert dat zij hun taken neerleggen en terugtreden als kerngroep, waaronder ook de voorzitter Bart Cillekens.
Lars van der Werf | 20 januari 2023 15:11 | Aangepast op 20 januari 2023 15:11
In een mail aan wethouder van den Heuvel geeft de kerngroep aan dat zij vinden dat zij door de gemeente buitenspel zijn gezet in zowel de voorbereiding van de besluiten als bij het definiëren van de projectopdrachten. DUS Weert heeft hierover een aantal vragen gesteld waaronder: welke overleggen zijn er gevoerd in het voortraject en hoe kan het dat de werkgroep geen onderschrijving heeft gekregen voor de raadsinformatiebrief die de raad mocht ontvangen op 14 december 2022.

DUS Weert betreurt het terugtreden van de kerngroep die zoveel tijd en energie in het Open Park heeft gestoken en vraagt zich af wat dit betekent voor de ontwikkeling van het Open Park Weert en hoe het kan dat de samenwerking ten einde is gekomen terwijl participatie een speerpunt van beleid is. De fractie van DUS Weert is benieuwd naar de mogelijke onvoorziene gevolgen voor het verloop van het vervolgproces Open Park Weert en ziet de antwoorden van de gemeenteraad graag tegemoet.

Lees meer over:

DUS Weert|Open park Boshoven|

Lees ook

Projectopdrachten Open Park Boshoven vastgesteld door burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders in Weert hebben zich uitgesproken over het Open Park gebied rondom sporth...

0495KIEST - Kennismaken met: DUS Weert

Lijsttrekker Conny Beenders staat bovenaan de kieslijst van DUS Weert. Zij vertelt over de ambities ...

Conny Beenders lijsttrekker DUS Weert

Op 6 januari is Conny Beenders unaniem gekozen als lijsttrekker voor DUS Weert.