window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Interpellatiedebat in Nederweert moet antwoorden gaan brengen

Het boek over het geschil tussen de wethouder en de ergoedcommissie is nog niet gesloten.

In Nederweert gaat het al weken over het erfgoedbeleid, de erfgoedcommissie en wethouder Stienen. En het wordt er met de week niet mooier op. De erfgoedcommissie voelde zich niet serieus genomen door de wethouder. En legden daarop hun werk neer. In een raadsvergadering werden per ongeluk whatsappjes voor gelezen, een mail die verwijderd moest worden werd verzonden. De erfgoedcommissie wil een excuses. De wethouder zegt die al gegeven te hebben.
Redactie | 14 maart 2022 16:15 | Aangepast op 14 maart 2022 16:15
Raadslid namens het CDA Nederweert, Charlot Koppen, heeft nu een interpellatiedebat aangevraagd. Een debat waarin ze hoopt de antwoorden te krijgen die ze tot op heden nog niet heeft. Het gesprek met Charlot Koppen zie en hoor je hieronder. WeertFM heeft ook wethouder Stienen uitgenodigd te komen vertellen over dit onderwerp. Zij beperkt zich op dit moment enkel tot een schriftelijk statement.

Het college van B&W heeft direct na de raadsvergadering van 8 februari gepoogd om weer met elkaar in gesprek te komen. Helaas is dit wederom niet gelukt. Daarna ontving het college de brief waarin de commissie vraagt om eervol ontslag. Hierop heeft het college van B&W opnieuw aan de erfgoedcommissie de uitnodiging gedaan om met elkaar in gesprek te geraken. Om die reden is het ontslagverzoek van de commissie aangehouden.
We blijven proberen om met elkaar in gesprek te komen in de verwachting dat alle partijen het belang van erfgoed en monumenten laten prevaleren boven andere zaken. Het “per omgaande” verlenen van ontslag waar de commissie om gevraagd heeft, doet in de ogen van het college juist geen recht aan de jarenlange inzet van onder andere de erfgoedcommissieleden. Vandaar de afweging om het verzoek aan te houden in de hoop dat partijen met elkaar om te tafel willen gaan.
Het college beraad zich over het verzoek van de erfgoedcommissie en blijft het betreuren dat de weg om te komen tot een gesprek niet wordt geaccepteerd door de erfgoedcommissie.
De gemeente Nederweert moet midden van dit jaar een hernieuwde invulling gaan geven aan de manier waarop erfgoed en monumenten qua advisering het beste kan worden vormgegeven, ook qua bemensing. Omdat velen het belang van erfgoed en monumenten een warm hart toedragen, hebben we er vertrouwen in hier een volwaardige en deskundige invulling aan te kunnen geven

Lees ook

Eynder Pieck Festeyn hoopt op 2000 tot 3000 bezoekers

400 vrijwilligers staan in het weekend van 16 en 17 december weer klaar om het Eynder Pieck Festeyn ...

Nederweert is klaar met tellen: PVV dubbel zo groot als VVD en NSC

De voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen in Nederweert hebben voor enkele opmerkelij...

Nederweert neemt begroting aan met afgeschafte hondenbelasting, meer sociale woningbouw en aandacht voor ommetjes

In de raadsvergadering van 7 november werd in Nederweert unaniem de begroting aangenomen voor de kom...

Week van de begrotingen, inwoners Nederweert krijgen geld terug

Deze week wordt in heel veel gemeentes de begroting behandeld en wellicht ook vastgesteld. In de beg...

Nederweert verlaagt snelheid in vier straten

Burgemeester en wethouders in Nederweert hebben besloten dat in vier straten in het dorp de snelheid...

Varkenshouderij in Ospel ontvangt boete van 15.000 euro

Een varkensbedrijf uit Ospel moet 15.000 euro betalen aan de gemeente Nederweert. Die boete hebben z...